30/11/10

Σοβαρά παραπτώματα στο εργοτάξιο στο άλσος Δαφνίου.


Στις 19 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο, όπου κατασκευάζεται η γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ, στο άλσος Δαφνίου.
Διαπιστώσαμε :
1) ότι τα όρια του εργοταξίου είναι ασαφή και ο χώρος γύρω από το έργο είναι γεμάτος σκουπίδια,
2) ότι ο δασικός δρόμος στο ύψος του πρώτου πέλματος της γέφυρας (εκτός των ορίων του εργοταξίου), έχει μετατραπεί σε parking αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων. [Αναρωτιόμαστε, υπάρχει έγκριση από το δασαρχείο για τη συγκεκριμένη χρήση;]
3) ότι ΟΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ τα υπολείμματα τους σε χώρους εκτός εργοταξίου, μέσα στα δέντρα!!!
Στις 26/11 πήγαμε πάλι στο εργοτάξιο απαιτώντας εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του έργου. Μιλήσαμε με τον εργοδηγό, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα μαζευτούν άμεσα τα μπετά από τα ξεπλύματα στα δέντρα και ότι θα καθαριστεί ο χώρος γύρω από το εργοτάξιο.

ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε παρέμβει στο περιφερειακό γραφείο της εταιρείας ακριβώς για το ίδιο θέμα.
Οκτώ μήνες μετά διαπιστώνουμε ότι συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια περιστατικά!!! Η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει μεριμνήσει για την οριοθέτηση ειδικού χώρου εντός του εργοταξίου για τα υπολείμματα από τις μπετονιέρες...

Με δεδομένη την απουσία του Δήμου, του Δασαρχείου, του ΑΣΔΑ και των λοιπών εμπλεκομένων, εμείς οι πολίτες, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και να αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.
Τα βουνά μας δεν είναι αναλώσιμα. Είναι ο φυσικός πλούτος που κληρονομήσαμε και θα τον υπερασπίσουμε σθεναρά, για να τον παραδώσουμε στους επόμενους.
Απαιτούμε :
1) Άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση σε όλο το μήκος του έργου.
2) Ανασκαφή και ανάδειξη της αρχαίας Ιεράς οδού και του λαξευτού αγωγού που υπάρχουν μέσα στο εργοτάξιο.
3) Εφαρμογή αντικραδασμικής τεχνολογίας που θα μειώνει την όχληση από την λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς και όλων των προτάσεων που έχει προτείνει το Τεχνικό Επιμελητήριο για το έργο.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ