9/12/08

Μελλοντικές Οδικές Παρεμβάσεις

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε δημοσίευμα της Δημοτικής Αρχής, σε τοπική εφημερίδα, το οποίο αναφερόταν σε οδικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μας.
Πληροφορηθήκαμε ότι η μελέτη περιοριζόταν σε ένα μόνο κομμάτι, στις παρεμβάσεις στον κόμβο του Σκαραμαγκά. Τα υπόλοιπα τμήματα του έργου, δηλαδή το κομμάτι από Δαφνί μέχρι Σκαραμαγκά και από Σκαραμαγκά μέχρι Ελευσίνα, μας το κρατάνε για επόμενο δωράκι στο μέλλον.
Από αυτά που πληροφορηθήκαμε, ένα τμήμα του σχεδίου αναφέρεται στη διάνοιξη δυο νέων δρόμων. Ο πρώτος βρίσκεται στη λεωφόρο Σχιστού, στο ύψος των ναυπηγείων. Εκεί σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος, με τη μια λωρίδα να περνάει μέσα από το Όρος Αιγάλεω (κίτρινη γραμμή στο χάρτη). Ο δεύτερος (κόκκινη γραμμή) θα είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας (άνοδος - κάθοδος), θα περνάει δίπλα από τη λίμνη Κουμουνδούρου και προβλέπεται να συνδέσει τη λεωφόρο Σχιστού με τη δυτική περιφερειακή κι από κει με την Αττική οδό.


Με βάση τις πληροφορίες, γεννιούνται οι εξής παρατηρήσεις:
-Αν κατασκευαστεί η λωρίδα κυκλοφορίας μέσα στο Όρος Αιγάλεω, τότε εκατοντάδες δέντρα που θα εμποδίζουν την διάνοιξη του δρόμου θα πρέπει να κοπούν. Ως πότε το Όρος Αιγάλεω θα δέχεται την κακομεταχείριση των υπευθύνων; Θυμίζουμε την κατασκευή γέφυρας και την κοπή χιλιάδων δέντρων πού έκανε η ΕΡΓΟΣΕ.
-Όσο αφορά το δεύτερο δρόμο παραμονεύει ο εξής κίνδυνος. Ως γνωστό υπάρχει σχέδιο για τη μεταφορά των δεξαμενών της SHELL δίπλα από τη λίμνη Κουμουνδούρου. Με την διάνοιξη του δρόμου δίνεται ισχυρό κίνητρο για την μεταφορά των δεξαμενών, μιας και θα βρίσκονται σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας και άρα σε εύκολη φόρτωση – εκφόρτωση. Επίσης γίνεται και πιο εύκολη και η πρόσβαση στο παράνομο λιμάνι του Σκαραμαγκά, με προέκταση του δρόμου.

Πριν από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση οποιουδήποτε έργου, διεκδικούμε να λαμβάνονται υπόψη και να προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού oι ορεινοί όγκοι και οι ζώνες προστασίας της γύρω περιοχής μας που μέχρι τώρα έχουν σκοπίμως αγνοηθεί.

Σχετικές αναρτήσεις εδώ