20/10/10

Καταπατητές του Ποικίλου;...Ούτε να το σκέφτεστε...

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
΄΄Ο ΔΑΦΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄

Ημερ.: 11/10/10
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α


Σε μια εποχή όπου αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε κάθε καταστροφή του περιβάλλοντος και την οικειοποίηση της δημόσιας γης από οργανωμένα συμφέροντα και ιδιώτες, κάτοικος του Δαφνίου με τον πλέον προκλητικό τρόπο προσπάθησε να καταπατήσει δημόσια γη.

Η καταπάτηση του δημόσιου χώρου που ανήκει στο ΨΝΑ (επάνω από την οδό Κομνηνών) από τον εν λόγω κάτοικο του Δαφνίου έχει αρχίσει εδώ και καιρό με την σταδιακή φύτευση ελαιόδενδρων και άλλων, αλλά και με την οικειοποίηση ενός τμήματος του χώρου αυτού και τη διαμόρφωσή του σε ορνιθώνα. Στις 09/10/10 τοποθέτησε πινακίδα ιδιοκτησίας με την πρόθεση περίφραξης αυτού του δημόσιου χώρου.

Οι κάτοικοι του Δαφνίου καταγγέλουν αυτή την προκλητική καταπάτηση του δημόσιου χώρου και απαιτούν από τους αρμόδιους φορείς το ξήλωμα της πινακίδας, την προστασία της δημόσιας γης, ενώ είναι έτοιμοι να παρέμβουν δυναμικά για να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν το δασικό χαρακτήρα της περιοχής μας καθώς και να αποτρέψουν κάθε παρέμβαση/οικειοποίηση δημόσιων χώρων.Το Δ.Σ. του Συλλόγου
......................................

Από τον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Σάββατο πρωί στα καλά καθούμενα οι κάτοικοι της οδού Κομνηνών, στην περιοχή Δαφνίου στο Χαϊδάρι, είδαν την πινακίδα που βλέπετε στη δασική περιοχή του Ποικίλου Όρους. Είχε προηγηθεί από τους φερόμενους "ιδιοκτήτες" η τοποθέτηση πλαστικών καρεκλών και τραπεζιών, ένα κοτέτσι κ.λπ. στη δασική περιοχή.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. ειδοποιήθηκε από ευαισθητοποιημένους γείτονες, διαπίστωσε την αυθαίρετη πράξη και ειδοποίησε το Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο και επισκέφτηκε το χώρο. Το Δασαρχείο επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνώριζαν όλοι οι κάτοικοι του Δαφνίου:
1. H περιοχή είναι Δημόσια δασική έκταση που έχει παραχωρηθεί η χρήση στο ΨΝΑ. Το ΨΝΑ δεν μπορεί να το εκχωρήσει κ.λπ. σε κανέναν τρίτο και πρέπει να φροντίζει την περιουσία που του έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο. Τη Δευτέρα το δασαρχείο θα κάνει έγγραφο στο ΨΝΑ και θα του ζητάει να προστατέψει την παραχωρηθείσα έκταση. Θα ζητήσει επίσης να ξηλωθούν τα κοτέτσια κ.λπ.
2. Η έκταση δεν είναι μόνο δασική, αλλά έχει κηρυχθεί και αναδασωτέα που σημαίνει ακόμα πιο ισχυρή προστασία.

Εμείς ενημερώσαμε προσωπικά και το Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ.Δημήτρη Μαραβέλια και θα καταγγείλουμε εγγράφως την προσπάθεια οικειοποίησης δημόσιου χώρου από τους αναγραφόμενους στην πινακίδα. Καλούμε τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή...
.................................

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα και η Διαρκής Κίνηση, βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού,...καταπράσινο!!!