28/7/09

Φωτιά στη χωματερή της Αττικής-τεράστιες ποσότητες καρκινογόνων διοξινών στην ατμόσφαιρα

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι στη χωματερή Άνω Λιοσίων και εξαπλώθηκε αμέσως στα βουνά της Χασιάς με κατεύθυνση προς την Πάρνηθα.

Για άλλη μια φορά η μπανανία της Δυτικής Αττικής έρχεται στο προσκήνιο.
Η μεγαλύτερη και πλήρως ανεξένεγκτη χωματερή όλης της Αττικής φλέγεται απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες καρκινογόνων διοξινών σε όλο το λεκανοπέδιο.
Ακριβώς δίπλα υπάρχουν εργοστάσια, βιοτεχνίες, αποθήκες με τοξικά και εύφλεκτα υλικά, αγωγοί φυσικού αερίου, σπίτια, μαντριά και ότι βάλει ο νούς, όλα μαζί ανάκατα χωρίς σχέδιο, χωρίς καμιά μέριμνα.
Η τριτοκοσμική κατάσταση του ενός λεκανοπεδίου δίπλα στο άλλο το ''ανεπτυγμένο''.

Εδώ και είκοσι χρόνια θα έπρεπε να έχει κλείσει η χωματερή των Άνω Λιοσίων.
Ο κρατικός σχεδιασμός κρύβοντας κάτω από το χαλάκι τα σκουπίδια για να μην τα δεί η πεθερά (Ε.Ε), ούτε υπό το βάρος τεράστιων προστίμων δεν έχει καταφέρει να διαχειριστεί τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου.
Και να που τώρα καίγεται για μια ακόμα φορά. Αφου έχει δηλητηριάσει το υπέδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα, τον κόλπο της Ελευσίνας τώρα δηλητηριάζει και τον αέρα που αναπνέουμε.
Και η βιομηχανική ζώνη; Που είναι ο σχεδιασμός ασφαλείας; Που είναι οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές; ΟΛΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ...είναι αφημένο στην τύχη αν θα καούν όλα μαζί.

Κι εμείς;
Αναπνέουμε τα σκουπίδια μας...έτσι είναι ο κύκλος της δυτικής ζωής;