28/7/09

Παίζοντας τις κουΜΠΑΡΕΣ


Δύο χρόνια έγγραφα και καταγγελίες για να εφαρμοστεί η απόφαση του Περιφερειάρχη που απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων και προβλέπει την τοποθέτηση μπάρας, στη δασική περιοχή, στο ύψος της γέφυρας Σχιστού- Σκαραμαγκά.
Τελικά η μπάρα τοποθετήθηκε και καθαρίστηκε το σημείο από τον ΑΣΔΑ (130 φορτηγά μπάζα και σκουπίδια απομακρύνθηκαν από τη συγκεκριμένη περιοχή). Στην αρχή η μπάρα δεν είχε λουκέτο. Μπήκε επιτέλους και το λουκέτο και κάποιοι σαν καλοί "οικοδεσπότες" το άνοιξαν. Ακολούθησαν ξανά καταγγελίες στην αστυνομία, στο δασαρχείο, στο δήμο Χαϊδαρίου και τελικά η μπάρα έκλεισε οριστικά. Στη συνέχεια κάποιοι ανοίγουν, δίπλα από την μπάρα, παράνομα παράδρομο για να εισέρχονται τα Ι.Χ. και να παρκάρουν στο ίδιο σημείο. Στις 23/7/09 συνεργείο του ΑΣΔΑ έκλεισε την παράνομη διάνοιξη το δρόμου.


Τρεις φορείς από το Χαϊδάρι (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. - Διαρκής Κίνηση - Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αφαίας) υποβάλαμε αίτημα στον ΑΣΔΑ και στο δήμο Χαϊδαρίου να δενδροφυτευτεί ο συγκεκριμένος χώρος.




Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι από το blog του ΟΙ.ΠΟΛΙ.Σ (http://xpolis.blogspot.com/) που έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το ζήτημα.