7/8/08

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ελευσίνα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στην Ελευσίνα κοντά στο εργοστάσιο του Τιτάνα. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στη θέση Καμάρι, μεταξύ Μαγούλας και Ελευσίνας.

Σε εξέλιξη είναι φωτιές σε δασικές εκτάσης στην περιοχή Λακκοσκήτη του Αγίου Όρους [Βλέπε άρθρο] και τη Θάσο.

Στη Θάσο η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Καλύβια, στα Λιμενάρια, στο δρόμο προς τον παλιό οικισμό Κάστρο.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ συνεργεία του δήμου Θάσου ξεκίνησαν προσπάθειες για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Φωτιά ξέσπασε και σε χορτολιβαδική έκταση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμισιανών του Δήμου Ελευθερούπολης Καβάλας, για την κατάσβεση της οποίας έχει κινητοποιηθεί πυροσβεστική δύναμη από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη.

Σε ύφεση εν τω μεταξύ είναι οι πυρκαγιές σε Ευρυτανία, Μεσσηνία, Λέσβο και την Εύβοια όπου όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας προβλέπεται και για την Παρασκευή σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τις περιοχές της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Ικαρίας και των Κυκλάδων.

πηγή http://www.naftemporiki.gr/