27/7/08

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Θέλαμε από καιρό να ανοίξουμε το θέμα της Λίμνης Κουμουνδούρου, για να μιλήσουμε για το αίσχος που συμβαίνει μέσα και έξω από την λίμνη. Να μιλήσουμε για τον βούρκο πετρελαίου και την μη αναστρέψιμη μόλυνση της αρχαίας Λίμνης των Καθαρμών, αφιερωμένης στην θεά Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη.
Αλλά μας πρόλαβαν, βλέπετε δεν υπάρχουν όρια στον πολιτισμό του πετρελαίου.Θα μεταφέρουν και ιδιωτικές δεξαμενές 250.000 κυβ.μέτρων, για να μην μείνει τίποτα αμόλυντο. Όλα μαύρο του πετρελαίου. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.


Petreleada...

΄΄παπάκι μαζούτ΄΄


...στο βάθος το φαγωμένο βουνό από την περιφερειακή Αιγάλεω

…κι όμως πετάει.

Διαβάστε και το κείμενο απο την Επιτροπή Αγώνα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/6/2008

Έλεος! Οι δεξαμενές του Περάματος
στο στρατόπεδο Ξηρογιάννη
στον Ασπρόπυργο!

Η Επιτροπή Αγώνα αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΝ Κ. Μουσουρούλη σύμφωνα με το οποίο το Στρατόπεδο Ξηρογιάννη στον Ασπρόπυργο εξετάζεται ως χώρος υποδοχής για την μετεγκατάσταση των δεξαμενών του Περάματος !
Δίνονται μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία : οι δεξαμενές θα καλύψουν χώρο έως και 165 στρεμ. ενώ η συνολική χωρητικότητά τους θα είναι 250.000 κυβ. μέτρα!
Δεν προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι δεξαμενές που ανήκουν ιδιωτικές εταιρείες προορίζονται να μετεγκατασταθούν σε χώρο που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία κοιτάζει αλλήθωρα μόνο προς το Θριάσιο για να επιλύσει το υπαρκτό πρόβλημα της μετεγκατάστασης των δεξαμενών του Περάματος: η ανάπλαση του Περάματος – όπως και του Ελαιώνα – γίνεται μέσω της περαιτέρω υποβάθμισης του Θριάσιου στο οποίο αποθηκεύονται πάνω από 10.000.000 τόνοι υγρά και αέρια καύσιμα.
Έλεος ! Ήρθε η ώρα να σηκωθούν ακόμα και οι πέτρες …

Η συντονιστική γραμματεία