6/10/09

18/10 Παρέμβαση για την αρχαία Ιερά οδό

Κυριακή 18/10 στις 11:00

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της διακλάδωσης (μήκους 1000 και πλέον μέτρων) της αρχαίας Ιεράς οδού, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11:00, στο Ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά.
Ο αρχαιολογικός χώρος θα ανοίξει τις πύλες του ειδικά για την εκδήλωση όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την αφετηρία του αρχαίου δρόμου από το ιερό της Αφροδίτης . Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα ίχνη του στις πλαγιές του Ποικίλου, μέχρι τη λίμνη των αρχαίων Ρειτών ( λίμνη Κουμουνδούρου ).
Mε δεδομένο ότι τα ίχνη της Ιεράς Οδού στο τμήμα της που βρίσκεται στο άλσος Δαφνίου όχι μόνο δεν προστατεύθηκαν, όχι μόνο δεν υπήρξε πρόνοια να αναδειχθούν, αλλά και σκεπάστηκαν από τόνους χώματος κατά τις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας της ΕΡΓΟΣΕ, με δεδομένο επίσης το ότι από την επερχόμενη διάνοιξη των Νέων Οδικών Αξόνων και της Περιφερειακής Αιγάλεω απειλείται, μαζί με την ποιότητα της ζωής μας, και το υπόλοιπο τμήμα της Ιεράς Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπίσουμε εμείς τον αρχαιότερο δρόμο της Ευρώπης που κινδυνεύει άμεσα από τις μπουλντόζες της άνευ όρων 'ανάπτυξής' τους.

η αρχαία Ιερά οδός στο λόφο της Ηχούς

η γέφυρα της περιφερειακής Αιγάλεω

τα ίχνη του αρχαίου δρόμου στα βάθρα της γέφυρας της ΕΡΓΟΣΕ

...σκεπάστηκαν από τόνους χώματος μαζί με τον λαξευμένο αγωγό
(σημ. η Ιερά οδός βρίσκεται αριστερά από τον ευκάλυπτο
κάτω από τα καλούπια)

πεταμένα μπάζα, ο δρόμος δεν είναι ορατός στο σημείο
...το δάσος βέβαια είναι


Για την αρχαία Ιερά οδό δείτε αναλυτικά
εδώ