13/6/16

Ρυπαντικό επεισόδιο και …συγγνώμες! (βίντεο)



Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται εκκαπνισμοί από την καμινάδα της μονάδας ατμοσφαιρικής απόσταξης 4 (CDU 4) του διυλιστήριου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.
Περίπου στις 8.55 μ.μ, καθώς η Κίνηση Πολιτών Εcoeleusis βιντεοσκοπούσε το αποψινό ρυπαντικό επεισόδιο στα ΕΛΠΕ από σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, δέχθηκε την επιεικώς ανοίκεια …επίσκεψη της Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΕΛΠΕ!
Στα όρια της άσκησης παράνομης βίας 3 jeep της εν λόγω υπηρεσίας καθώς και ένα συμβατικό αυτοκίνητο, εν μέσω Εθνικής Οδού,  εξαναγκαστικά ακινητοποίησαν το όχημά μας.
Είχε προηγηθεί άφρων επιθετική και διεμβολιστική οδήγηση του ενός jeep σε βάρος του οχήματός μας που με ψυχραιμία αντιμετωπίσαμε.
Η κλήση της ομάδας ΔΙΑΣ «για να μας συλλάβει» ήταν η δεύτερη άστοχη ενέργεια της Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΕΛΠΕ καθώς η απαγόρευση βιντεοσκόπησης της ρύπανσης δεν προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα! Δικαιολογημένα έπεσε στο κενό.
Σε λίγο η υπηρεσία Ασφάλειας ετράπη σε φυγή καθώς ο Επόπτης του διυλιστήριου μετέφερε στα στελέχη της ΕCOELEUSIS την συγγνώμη «της εταιρείας» για το όλον συμβάν.
Η ECOELEUSIS, αποδέχθηκε την συγνώμη της εταιρείας και δεν κατέθεσε μήνυση. Μάλιστα ζήτησε επιτακτικά την εκπαίδευση κι όχι την τιμωρία των στελεχών της Υπηρεσίας Ασφάλειας. Πόσον μάλλον όταν αυτές οι θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και από την δική μας πίεση για ενίσχυση της ασφάλειας στο διυλιστήριο. Ωστόσο, ορισμένοι «θερμοκέφαλοι» διεμβολιστές μπορούν να βάφουν κάγκελα και σκουριασμένες δεξαμενές…
Επειδή ο «υπερβάλλων ζήλος» σε κρίσιμες λειτουργίες ενός διυλιστηρίου μπορεί να αποβεί μοιραίος, η εταιρεία οφείλει να επανεξετάσει άμεσα τις εσωτερικές της λειτουργίες.
Εννοείται ότι, όσο η πόλη φοβάται τους νότιους και νοτιοδυτικούς ανέμους, καμία συγγνώμη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή για την ρυπογόνα λειτουργία της…
Εννοείται τέλος, ότι και στο επόμενο επεισόδιο εμείς θα είμαστε εκεί, περισσότεροι…