15/2/14

Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική παρέμβαση για τον αντιδραστήρα των ΕΛΠΕ. Έντρομοι κλείνουν τώρα την μονάδα!


UPDATE: Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική παρέμβαση για τον αντιδραστήρα των ΕΛΠΕ. Έντρομοι κλείνουν τώρα την μονάδα!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΕCOELEUSIS τα ΕΛΠΕ  έχουν ήδη απευθυνθεί σε εξειδικευμένους οίκους της αλλοδαπής για την υποβολή προσφορών για την ανακατασκευή του αντιδραστήρα. Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών -αν όχι ωρών- το σταμάτημα της λειτουργίας της στρατηγικού χαρακτήρα μονάδας Νο 32 γνωστής ως FLEXICOCKER. Από το απόγευμα διάχυτη ήταν η αίσθηση στο προσωπικό  ότι «οσονούπω» αρχίζει το Shutdown!  Έντρομη η διοίκηση του διυλιστηρίου καλείται μέσα σε ελάχιστες ώρες να ομολογήσει την πραγματικότητα. Η ψευδεπίγραφα «πράσινη και ασφαλής επένδυση» των ΕΛΠΕ περνάει δύσκολες ώρες.
Ecoeleusis
Όπως μετέδωσε το απόγευμα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε προανάκριση για το πρόβλημα της παραμόρφωσης του κελύφους του αντιδραστήρα της μονάδας 32 (FLEXICOKER) του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Παραθέτουμε την είδηση όπως αναμεταδόθηκε ευρέως στο διαδίκτυο:
«Εισαγγελική έρευνα με αφορμή δημοσίευμα για παραμόρφωση αντιδραστήρα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με σημερινό δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, για πρόβλημα λειτουργίας σε αντιδραστήρα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε κίνδυνο για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους εξαιτίας παραμόρφωσης του κελύφους αεριοποιητή στη μονάδα 32 των Ελληνικών Πετρελαίων.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών να μελετήσει την υπόθεση, που είναι γνωστή στις Αρχές, ώστε να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων. »
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στην ιστοσελίδα της μετέδωσε τα εξής:
«Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας
Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου προκάλεσε το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον κίνδυνο από την παραμόρφωση του κελύφους αεριοποιητή στη μονάδα 32 των ΕΛ.ΠΕ.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον κίνδυνο που εγκυμονεί στο περιβάλλον, τους εργαζομένους και την περιοχή της Ελευσίνας, η παραμόρφωση του κελύφους αεριοποιητή στη μονάδα 32 των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αθηνών, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων.
Διαβάστε ΕΔΩ το σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ