24/7/11

Δύο πυρκαγιές ταυτόχρονα στη δυτική Αθήνα

Δύο πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν την ίδια ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, στα δυτικά.

Η μία (δασική) στη λεωφόρο Σχιστού, απέναντι από το Βιομηχανικό Πάρκο, ανάμεσα στα όρια του στρατοπέδου και της περιοχής που γίνεται το παζάρι.
Η φωτιά έκαψε αρκετά στρέμματα πευκοδάσους μέσα στο στρατόπεδο, αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στην πυκνής βλάστησης χαράδρα, νοτιοδυτικά στο όρος Αιγάλεω. Η αφορμή άγνωστη αλλά τα αίτια γνωστά : σκουπίδια, μπάζα, ξερόχορτα, ασυνείδητη πολιτεία και ...πολίτες!

Η δεύτερη (βιομηχανική) πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ίδια ώρα στην περιφερειακή Αιγάλεω στα νεόκτιστα Ασπροπύργου, στις παρυφές του Ποικίλου όρους, σε μάντρα με παλιά αυτοκίνητα, λάστιχα και παλιοσίδερα. Η φωτιά ήταν τεράστια όπως και ο μαύρος καπνός που ήταν ορατός από χιλιόμετρα μακριά. Φλεγόμενα αντικείμενα εκτοξεύονταν θέτοντας σε κίνδυνο το Ποικίλο όρος. Τεράστιες ποσότητες καρκινογόνων διοξινών και άλλων βλαπτικών αερίων για τη δημόσια υγεία, απελευθερώνονταν για ώρες.


Σημείωση 1η : στις 15/7/11 σημειώθηκε μια ακόμα βιομηχανική πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να γεμίσει ( το ξέρουμε από πρώτο χέρι ) τοξική στάχτη η περιοχή του Δαφνίου.

Σημείωση 2η : Η τριτοκοσμική κατάσταση στη λεωφόρο Σχιστού και στον Ασπρόπυργο έχουν απασχολήσει πολλές φορές το blog.
Είχαμε στα σκαριά εκτενές φωτορεπορτάζ για τα αίσχη που συμβαίνουν στην περιοχή, αλλά μας πρόλαβαν και πάλι τα αρνητικά δεδομένα...θα επανέλθουμε!

Βεβαίως τα εύσημα μας στο μηχανισμό καταστολής των πυρκαγιών : η αντίδραση ήταν άμεση και αποτελεσματική!!!
Σχετικά με το μηχανισμό πρόληψης των πυρκαγιών : τα σχόλια περισσεύουν...είναι ΣΚΑΤΑ ...και σίγουρα, εδώ, ΔΕΝ φταίει το μνημόνιο...