23/8/09

ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ονομάζει τον Υμηττό «ενιαίο περιαστικό πάρκο αναψυχής και πολιτισμού» και το Αιγάλεω «ενιαίο πάρκο …με δύο μεγάλους υπερτοπικούς πόλους αναψυχής», η Πάρνηθα «καθορίζεται σαν περιοχή υψηλής προστασίας στο μεγάλο τμήμα της». Δε θα μιλάμε πια για βουνά και δασικά οικοσυστήματα αλλά για ‘πάρκα’ με νεροτσουλήθρες!

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!

Το Αιγάλεω και το Ποικίλο κινδυνεύουν! Μεγάλα συμφέροντα καραδοκούν. Αν αληθεύουν οι καταγγελίες των κατοίκων του Γραμματικού και με δεδομένη την εμπειρία από άλλες καταστροφικές πυρκαγιές, το συμπέρασμα είναι σαφές: η πυρκαγιά είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσουν οι αλλαγές χρήσης γης ανάλογα με τις ‘ανάγκες’ (ΧΥΤΑ, επέκταση βιομηχανιών, επέκταση του σχεδίου πόλεως, οικοπεδοποιήσεις κ.λπ.).
Η φροντίδα μας και η ενεργή συμμετοχή στην πυροφύλαξη είναι η μόνη άμυνα. Να ενδιαφερθούμε ατομικά. Να βοηθήσουμε επίσης στη συστηματική πυροφύλαξη που οργανώνει η ‘Διαρκής Κίνηση για την υπεράσπιση των αλσών και δασών του Χαϊδαρίου’ σε συνεργασία με τον ‘Οικο.πολι.ς’ (xaidari.blogspot.com, xpolis.blogspot.com). Μετά και τις φωτιές σε Μαγούλα, Γραμματικό είναι απαραίτητες και οι ημερήσιες περιπολίες. Όσοι ήδη συμμετέχουμε στη βραδυνή πυροφύλαξη δεν επαρκούμε.
Ζητάμε ενισχύσεις: diakinxaid@gmail.com.