7/5/09

Ανοιχτή συνέλευση για την πυρασφάλεια την Κυριακή 10/5 στις 11:00 στο κιόσκι στο άνω Δάσος

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Η περίοδος της πυρασφάλειας έφτασε. Όχι ότι στην πραγματικότητα τελειώνει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Τώρα όμως είναι η στιγμή που είμαστε όλοι αναγκαίοι.
Οι ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε έμψυχο υλικό, παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος, είναι πολλές. Πέρυσι τοποθετήθηκαν δεξαμενές σε διάφορα σημεία του δάσους όπως επίσης και βαρέλια με νερό∙ ακόμη αποκτήθηκαν τροχοφόρα οχήματα και προσλήφθηκαν εποχικοί υπάλληλοι πυροφύλαξης των οποίων ο αριθμός βέβαια ήταν κατά πολύ μικρότερος από τον αναγκαίο. Γι’ αυτό η Διαρκής Κίνηση πήρε την πρωτοβουλία και οργανώσαμε μια δική μας πυροφύλαξη στο ηρωικό κιόσκι (στο τέρμα της οδού Ακροπόλεως στο Άνω Δάσος), η οποία διήρκεσε 3 μήνες σε καθημερινή βάση, από τις αρχές του Ιούνη έως και τα μέσα Σεπτέμβρη, μέχρι τα πρωτοβρόχια δηλαδή.
Φέτος, για ακόμη μια χρονιά ο δήμος και οι υπόλοιποι φορείς που ευθύνονται για την προστασία του δάσους το αφήνουν απροστάτευτο:
1. Μη τοποθετώντας μπάρες στις αφετηρίες των δασικών δρόμων έτσι ώστε να αποτρέψουν τα απορριμματοφόρα, τα κάθε είδους φορτηγά αλλά και τα Ι.Χ. να κάνουν το δάσος λεωφόρο.
2. Παρά τις επισημάνσεις μας για την αναγκαιότητα τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών, μέχρι και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί κανένας.
3. Τα ξερά χόρτα κατά μήκος της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου δεν έχουν κοπεί με αποτέλεσμα να αρκεί το τσιγάρο ενός απρόσεκτου οδηγού για να γίνει το κακό.
4. Τα κάθε λογής σκουπίδια και μπάζα σε διάφορα μέρη του δάσους (για την ακρίβεια σε ό,τι έχει απομείνει από το πάλαι ποτε δάσος, μετά και τις επεμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ) σχηματίζουν λόφους. Παρά τις αιτήσεις προς τον δήμο Χαϊδαρίου, το δασαρχείο Αιγάλεω και το δασαρχείο Ελευσίνας για την απομάκρυνσή τους, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, και ο ένας φορέας λέει ότι είναι ευθύνη του άλλου. Έτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς πολλαπλασιάζεται. Πέρυσι καταγράψαμε τουλάχιστον 6 πυρκαγιές, οι οποίες ευτυχώς σβήστηκαν εγκαίρως.
Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή οι αρμόδιοι θα κάνουν το καθήκον τους σεβόμενοι πρώτα τον εαυτό τους και ύστερα και το κοινωνικό σύνολο.

Μέχρι τότε καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση όλους όσους θέλουν να πυροφυλάξουν την περιοχή μας την Κυριακή 10/5 στις 11:00 π.μ. στο κιόσκι πυροφύλαξης, στο τέρμα της Ακροπόλεως στο Άνω Δάσος, με σκοπό να συζητήσουμε όλοι μαζί πώς μπορούμε να κάνουμε την πυροφύλαξη ακόμη καλύτερη. Σας περιμένουμε εκεί...

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970953305