27/3/09

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ ΚΑΙ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ;;;

ΑΝ ΝΑΙ, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Αθ. Διάκου στο Δάσος Χαϊδαρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΤΕ, που τώρα διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε για πολλά χρόνια λειτουργούσε κομβικός σταθμός τηλεπικοινωνιών σε αυθαίρετα εγκατεστημένο πυλώνα ύψους σαράντα μέτρων. Στον πυλώνα αυτόν ΟΤΕ και ΚΟΣΜΟΤΕ τοποθετούσαν ανεξέλεγκτα κεραίες σταθερής, ασύρματης και κινητής τηλεφωνίας ακόμη και κεραίες τύπου TETRA, όλες εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Μετά από δικαστικούς αγώνες των κατοίκων (δεκατρία δικαστήρια, ορισμένα εκκρεμούν ακόμη!!), την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, το Μάιο του 2006 οι κεραίες απομακρύνθηκαν και ο πυλώνας κατεδαφίστηκε, με τη συμβολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής (που συμμετείχε σε ένα από τα δικαστήρια αυτά και στη διαδικασία της κατεδάφισης).

Ο Δήμος υποσχέθηκε να διατηρήσει το ακίνητο αυτό ως ελεύθερο χώρο και χώρο πρασίνου, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς τους κατοίκους που επί δεκαετίες δέχονταν την ακτινοβολία από τις κεραίες με άγνωστες ακόμη συνέπειες για την υγεία τους. Δυστυχώς η υπόσχεση του Δήμου δεν τηρήθηκε. Αν και υπάρχει απόφαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου για τη δέσμευση του οικοπέδου πληροφορούμαστε ότι η ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί οικοδομικά το ακίνητο, κόβοντας αναγκαστικά τα σαράντα περίπου δέντρα που υπάρχουν σ’ αυτό, με σκοπό το οικονομικό όφελος και την αύξηση των κερδών της, επιβαρύνοντας όμως το περιβάλλον της περιοχής σε βάρος για μια ακόμη φορά των κατοίκων του Χαϊδαρίου.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ ΚΑΙ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Χαϊδάρι, 16 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ