22/12/08

Λίμνη Κουμουνδούρου - Όλα είναι τέλεια!...απάντησαν οι αρμόδιοι υπουργοί.





Σύμφωνα με τους αρμόδιους η λίμνη Κουμουνδούρου είναι χώρος αναψυχής και άθλησης. Επίσης η ποιότητα των υδάτων της, ελέγχεται τακτικά από την εταιρία ΕΛΠΕ, η οποία διακατέχεται από περίσσεια περιβαλλοντική ευαισθησία. Μπορείτε άφοβα να πάρετε τα παιδιά σας και να πάτε για περίπατο, για ψάρεμα και για μπαλίτσα στη λίμνη. Αν πέσει η μπάλα μέσα στο νερό, μην φοβηθείτε να την πιάσετε, αγνό πετρελαιάκι θα είχει μόνο. Αν δείτε κανένα πουλάκι ψόφιο, μη στεναχωρηθείτε, πέθανε από βαθιά γεράματα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Αν δεν πιάσετε ψαράκια μην νευριάσετε, ίσως την περίοδο αυτή η λίμνη να είναι στείρα. Για απόδειξη διαβάστε τα παρακάτω, κάνοντας κλικ στις εικόνες. Τα λέμε στη λίμνη λοιπόν για να κάνουμε μπανάκι και να παίξουμε μπαλίτσα. Γιουπι!

Δείτε και άλλες φωτό στο blog της λίμνης.

κλικάρετε το τετράγωνο στα δεξιά της μπάρας του Scribd για να μεγαλώσετε την οθόνη
Απαντήσεις της Βουλής για τη Λίμνη Κουμουνδούρου1



Απαιτούμε:
-Εφαρμογή του νομικού πλαισίου. Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ «Η Λίμνη περιλαμβάνεται στα όρια της υποζώνης Ζ1 του άρθρου 21 του Ν.2742/1999 που καθορίζεται ως περιοχή περιαστικού πάρκου, με λειτουργίες υπαίθριας αναψυχής κ.λπ. χωρίς μόνιμες εγκαταστάσεις». «Η Λίμνη έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος και έχει καθοριστεί ζώνη προστασίας 50 μέτρων γύρω από αυτήν»
- Να μην γίνει μεταφορά των δεξαμενών της Shell. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης «Στο πλαίσιο των σχετικών εργασιών γίνεται διερεύνηση (από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης) η μετεγκατάσταση των δεξαμενών να γίνει και στο στρατόπεδο Ξηρογιάννη»
- Έλεγχος της ρύπανσης της λίμνης και αποκατάσταση της σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης.