25/10/08

Δεντροφυτεύσεις με την ευλογία της Εκκλησίας



Αντιγράφουμε: http://anagi.ana.gr/articleview1.php?id=10619,
http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6969031

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος σηματοδότησαν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση (24/10/08) δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή του Πάρκου Νεολαίας Δήμου Χαϊδαρίου με την αθρόα συμμετοχή του Δήμου Χαϊδαρίου, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α) Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, στρατιωτικού τμήματος από το Κέντρο Εκπαίδευσης, φορέων και πολιτών του Δήμου.

Το φυτάριο που επέδωσαν σε έναν μαθητή για να φυτέψει στη βραχώδη γη του Ποικίλου Όρους ο Μακαριότατος και ο κ. Υφυπουργός συμβόλιζε την ελπίδα και την αισιοδοξία για την αναγέννηση των δασικών μας οικοσυστημάτων.

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας χαρακτήρισε επαινετή την πρωτοβουλία δενδροφύτευσης και συνεχάρη τον κ. Κιλτίδη για τη σταυροφορία που έχει ξεκινήσει και που στοχεύει όπως επισήμανε στην ανάπτυξη και προστασία του δασικού μας πλούτου.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στην εκδήλωση δενδροφύτευσης και τόνισε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας για την επαύξηση της δασοκάλυψης του Ποικίλου Όρους - Αιγάλεω και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην περιοχή του Πάρκου Νεολαίας φυτεύθηκαν 3.000 φυτάρια χαλεπίου πεύκης, κυπαρισσιού, χαρουπιάς και πικροδάφνης.

Παρόντες στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που ήταν ενταγμένη στην 1η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα ήταν και ο Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Τσεχίας κ. Hana Mottlova, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δημήτριος Μαραβέλιας, εκπρόσωποι του Α.Σ.Δ.Α. κ.α.

Ακολούθησε ημερίδα στο Cine "Άνοιξη" σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν για την προστασία και αναβάθμιση των δασών.

Οι εκδηλώσεις της 1ης Ευρωπαϊκής Δασικής Εβδομάδας, υπό τη διοργανωτική ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή του Δήμου Αθηναίων και στην οποία συμμετείχαν ενεργά νέοι, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες.


Ευχόμαστε αυτή τη φορά να ποτίσουν τα δέντρα , γιατί στις προηγούμενες δεντροφυτεύσεις που έκανε ο ΑΣΔΑ στο Ποικίλο όρος τα δέντρα ξεράθηκαν. Ελπίζουμε στο μέλλον η εκκλησία να μην διεκδικήσει το μέρος όπου έγινε η δεντροφύτευση. Ελπίζουμε να μην δώσουν άδεια τα υπουργεία να περάσει το τρένο της ΕΡΓΟΣΕ και από αυτό το σημείο. Ευχόμαστε τα δέντρα να φιλτράρουν τα καυσαέρια από τις νταλίκες που φορτώνουν και ξεφορτώνουν στο λιμάνι Σκαραμαγκά με την άδεια του Δήμου Χαϊδαρίου. Από τη μια κάνετε τις λαμογιές και από την άλλη ψάχνεται συγχωροχάρτι, τι καλοί και άγιοι που είστε! Βοήθειά σας.