30/9/08

Ο ΑΣΔΑ, η "Ελευσίνια Πορεία" και άλλες υποκρισίες...

Πραγματοποίησε λοιπόν ο ΑΣΔΑ χθες την περίφημη «Ελευσίνια πορεία» για τη διάσωση του περιβάλλοντος στην Δυτική Αττική. Ναι ο ίδιος ΑΣΔΑ που δενδροφυτεύει Απρίλιο – Μάϊο το Ποικίλο για να φροντίσει να μη μείνει ούτε κλαράκι που να μην ξεραθεί στην επερχόμενη ζέστη. Ο ίδιος που δεν είναι ικανός να τοποθετήσει μια μπάρα στον δασικό δρόμο δίπλα από το γνωστό «κέντρο ψυχαγωγίας», ο ίδιος που αφήνει τις υπόλοιπες να ρημάζουν δημιουργώντας δρόμους – κέντρα υποδοχής απορριμματοφόρων μέσα στα δάση μας, ο ίδιος που μας έχει προσφέρει τόσες και τόσες «ομορφιές» στη περιοχή μας.
Μαζί του βέβαια και όλη η γνωστή «αθώα» παρέα των «επαναστατών» τοπικών δημάρχων, βουλευτών και νομαρχέων που όπως σωστά σχολίασε κάποιος με το ένα χέρι υψώνουν την γροθιά και με το άλλο υπογράφουν την καταστροφή μας. Οι ίδιοι που αφήνουν τον Σκαραμαγκά να λειτουργεί κανονικότατα σαν λιμάνι, ενώ την ίδια στιγμή «διαμαρτύρονται» για αυτό ακριβώς! Οι ίδιοι που είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την μεταφορά των δεξαμενών από το Πέραμα στην ήδη κατεστραμμένη λίμνη Κουμουνδούρου και στους πρόποδες του Ποικίλου. Αυτοί που υπογράφουν την επέκταση των ΕΛΠΕ και αδυνατούν ή αρνούνται να αντιδράσουν στις διεκδικήσεις κάθε μορφής «Αγίων» στο Ποικίλο Όρος. Αυτοί που κάνοντας τις αθώες περιστέρες με περίσσια υποκρισία και θράσος υψώνουν τους τόνους ενάντια σε αυτούς που φέρνουν την ολική καταστροφή στην Δυτική Αττική. Αλήθεια σε ποιους; Στους εξωγήινους άραγε όπως έγραψε και ο συναγωνιστής Κώστας Φωτεινάκης από το ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ; Εσείς κύριοι δεν ξέρετε τίποτα για τη τεράστια καταστροφή που συντελείτε εδώ και δεκαετίες στη περιοχή μας και αρχίζει να παίρνει διαστάσεις τραγωδίας;


Ο κόσμος όμως σας έχει καταλάβει και σας αγνοεί επιδεικτικά. Όπως είχε αγνοήσει και την συγκέντρωση του Σκαραμαγκά και ας την χαρακτήρισε ο κύριος Μίχος «ιστορική». Ζήτημα να μαζεύτηκαν 500 – 1000 άτομα στην χθεσινή συγκέντρωση. Βαρέθηκε το θέατρο σας, ξέροντας ότι πολλά από τα κακά που συμβαίνουν ποτέ δεν θα είχαν υπάρξει αν πραγματικά θέλατε να κάνετε κάτι.
Δεν έχουμε σκοπό να ισοπεδώσουμε τα πάντα, σίγουρα στη συγκέντρωση υπήρχαν και αρκετοί άνθρωποι που προσήλθαν με πραγματική αγανάκτηση και αγωνία για το μέλλον της πολύπαθης περιοχής μας. Η ουσία όμως είναι ότι οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία σας στρέφουν την πλάτη πανηγυρικά γιατί τους έχετε προδώσει.
Στον αντίποδα το δυναμικό μπλογκ των «15» (+ την συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα του Θριασίου) που βρέθηκε στην πορεία και υπέγραψε το κείμενο που βάζει όλους αυτούς τους υποκριτές στη θέση τους (βλέπε σχετική ανάρτηση παρακάτω), εξέφρασε τον παλμό και την αγωνία του απλού καθημερινού πολίτη που ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ, ούτε εσάς αλλά κυρίως αυτά που προκαλείτε στον τόπο μας. Μόνη αδυναμία όσον αφορά τους 15 ήταν ο «χωρισμός» των φορέων και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν κατά την διάρκεια της πορείας. Έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, σε ένα γκρουπ και με ένα και μόνο κεντρικό πανό, ακριβώς για να δηλώσουμε με όλη τη δυναμική μας την αντίθεση μας σε αυτό το όργιο της υποκρισίας.
Όπως και να έχει η ουσία παραμένει η ίδια. Μόνο οι πολίτες που παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, μακριά από κομματικά και άλλα συμφέροντα, και με μόνο όφελος την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής τους μπορούν να σταματήσουν την επερχόμενη καταστροφή.