8/6/08

Ενημέρωση σχετικά με τα σεμινάρια της πυροσβεστικής

Την Πέμπτη 5/6/08, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον αρχηγό της πυροσβεστικής Περιστερίου.

- Στο πρώτο ερώτημα, σχετικά με το που ανήκει διοικητικά η περιοχή του Ποικίλου, η απάντηση ήταν ότι στο πυροσβεστικό σώμα Περιστερίου ανήκει η περιοχή που οριοθετείται από την λεωφόρο Αθηνών με κατεύθυνση προς Κόρινθο και δεξιά. Αριστερά της Λ. Αθηνών η περιοχή βρίσκεται στην ευθύνη του Κολωνού και του Πειραιά, αλλά το κέντρο τους (199), τους συντονίζει και αλληλοβοηθούνται στις δύσκολες καταστάσεις. Τα όρια δεν ισχύουν όταν υπάρχει πυρκαγιά.
- Στο δεύτερο ερώτημα, αν μπορούν να κάνουν σεμινάρια πυρασφάλειας, η απάντηση ήταν ότι τα σεμινάρια γίνονται μέχρι τον Μάιο. Σε περίοδο αιχμής δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα. Τους ζήτησε επίσης και ο υπεύθυνος πυρασφάλειας του δήμου, και του απάντησαν το ίδιο. Μπορεί όμως, αν συντονιστούμε με τον υπεύθυνο, να μας κάνει μια ενημέρωση.
- Στη συνέχεια τον ενημερώσαμε ότι είμαστε 30 άτομα, που ενδιαφερόμαστε να κάνουμε κάτι άμεσα, και μας είπε ,να μαζευτούμε κάποιο απόγευμα, και να στείλει έναν αξιωματικό να μας κάνει μια ενημέρωση, αρκεί να μην είναι Σαββατοκύριακο.

Μένει λοιπόν, να επιλέξουμε μία ημερομηνία, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και είτε μέσω e mail, είτε τηλεφωνικά να το οργανώσουμε.