14/5/08

Ψήφισμα Συμπαράστασης από το Παναττικό Δίκτυο στους Αγώνες που αναπτύσσονται στη Δυτική Αττική και Δυτική Αθήνα.


Η Γενική Συνέλευση του ΠΔΚΠ που πραγματοποιήθηκε στις 11/05/08 συμπαραστέκεται στους αγώνες που αναπτύσσονται στη Δυτική Αττική (Θριάσιο – Ελευσίνα) και στη Δυτική Αθήνα (Σκαραμαγκάς – Ποικίλον Όρος – Στρατόπεδα – Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» κτλ).
Για το Θριάσιο - Ελευσίνα εκτιμούμε ότι εάν πραγματοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών, θα αυξηθούν δραματικά οι ρύποι, όχι μόνο στο Θριάσιο αλλά και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Γι΄ αυτό και απαιτούμε να ακυρωθούν τα σχέδια που προβλέπουν:Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική. Επέκταση της Πετρόλα. Συμμετέχουμε και καλούμε τους εταίρους του ΠΔΚΠ καθώς και όλους τους πολίτες της Αθήνας να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα και των κατοίκων του Θριασίου στις 6,7,8,9 Ιουνίου έξω από τις εγκαταστάσεις της ΠετρόλαΕργοστάσιο «επεξεργασίας» τοξικών αποβλήτων στο Μελετάνι κτλ.Υιοθετούμε την πρόταση της Επιτροπής Αγώνα για την μη επέκταση της Πετρόλα και απαιτούμε: Να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελευσίνα Επιθεωρητής Περιβάλλοντος.
Δυτική Αθήνα: Σκαραμαγκάς – Ποικίλλον Όρος – Στρατόπεδα Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων - Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» - Ελαιώνας. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες της Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυροι, Ίλιον, Αιγάλεω κτλ) για:
Να μη γίνει λιμάνι στο Σκαραμαγκά – Να φύγουν & τα container από το χώρο - Ο χώρος που δεν χρησιμοποιείται για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, 114 στρέμματα, να επιστρέψει στο Δήμο Χαϊδαρίου. Καλούμε τους εταίρους του ΠΔΚΠ και τους κατοίκους της Αθήνας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Σκαραμαγκά την Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ.
Το Ποικίλο Όρος να παραμείνει δημόσια δασική έκταση – όχι στις επεκτάσεις των πόλεων και τις διανοίξεις περιφερειακών δρόμων προς στο βουνό. Να καταργηθούν οι ζώνες Β,Γ,Δ και να ενταχθεί όλο το βουνό στη ζώνη προστασίας Α. Μέτρα για την δασοσπροστασία του βουνού από τις πυρκαγιές με τη σύσταση ενιαίου κέντρου συντονισμού μεγάλης κλίμακας.
Να μη χτιστεί ούτε ένα τ.μ τσιμέντο στα στρατόπεδα Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων. Ενίσχυση του πράσινου.Ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία στο πάρκο περιβαλλοντική προστασίας «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον το οποίο έχει εγκαταλειφτεί στη τύχη του.
Να διασωθεί ο ιστορικός Ελαιώνας με την εξασφάλιση των μεγάλων ελεύθερων χώρων οι οποίοι πρέπει να πρασινίσουν και όχι να μετατραπούν σε εμπορικά κέντρα τύπου Mall, IKEA κτλ.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - Εκδηλώσεις:
Συμμετέχουμε την Τετάρτη 14 Μαΐου, 7:00 μ.μ. στο Σκαραμαγκά για να μη γίνει λιμάνι και για να μη υλοποιηθεί το ρυπογόνο πακέτο για το Θριάσιο. – Ελευσίνα.
7, 8, 9 Ιουνίου συγκεντρώσεις και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις ενάντια στην επέκταση των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).Για την προβολή των αιτημάτων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας το ΠΔΚΠ, σε συνεργασία με τους φορείς και τους εταίρους της περιοχής θα επιδιώξει να αναβαθμίσει τη συνεργασία του και να υποστηρίξει με κάθε μέσο τους αγώνες των κατοίκων.