23/4/08

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Αντιγράφουμε την παρακάτω παράγραφο από το indy.gr
Αυτό που γράφει σε συνδιασμό με το ότι η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που πετάχτηκε με τις κλωτσιές από το πρωτόκολλο του Κιότο, είναι αρκετό για να συμπεράνει και ο πιο αδαής ότι κατοικούμε σε μία από τις πιο καταστροφικές για το περιβάλλον χώρες.

Ή δρούμε ή δεν ζούμε!

Μπορεί όμως κανείς να δει ανάγλυφα τον παραλογισμό της ενεργειακής πολιτικής, δηλαδή της πολιτικής του κέρδους αν αναλογιστεί ότι φέτος το καλοκαίρι η ΔΕΗ θα πρέπει να διαθέσει 300 μεγαβάτ περισσότερα για να καλύψει τα 400.000 νέα κλιματιστικά. Αν βάλουμε δίπλα σε αυτό το γεγονός ότι ένα δέντρο ισούται με τρία κλιματιστικά και το αντιπαραβάλουμε με την παντελή απουσία πολιτικής πρασίνου στο λεκανοπέδιο και σε όλη την Ελλάδα αντιλαμβανόμαστε τον φαύλο κύκλο της κλιματικής αλλαγής, της κατανάλωσης και της παραγωγής ενέργειας. Δηλαδή χρειαζόμαστε μισό εργοστάσιο λιθάνθρακα για να καλύψουμε τις ανάγκες δροσιάς, παράγοντας ακόμα περισσότερη ζέστη (από τα κλιματιστικά) και μολύνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα του χρόνου να δούμε άλλες 400.000 κλιματιστικά!

Αντίθετα αν θεωρητικά αντικαθιστούσαμε αυτά τα κλιματιστικά με 140.000 δέντρα θα χρειαζόμασταν λιγότερα εργοστάσια, θα παράγουμε λιγότερη ζέστη και λιγότερη μόλυνση ενώ θα είχαμε και περισσότερο οξυγόνο. Ποιος όμως θα βγάλει κέρδος φυτεύοντας δέντρα?