10/2/08

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Εκτιμώντας την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την 'ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΔΑΣΟΥΣ-ΔΑΦΝΙΟΥ' είχαμε γράψει ότι η υλοποίησή της δοκιμάζει την αξιοπιστία του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν την πρότασή του. Η δοκιμή δε χρειάστηκε, όπως φαίνεται, πολύ χρόνο.

Στην αίτηση που καταθέσαμε και με την οποία ζητούσαμε γραπτές απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν το έργο, απάντηση γραπτή δεν πήραμε, γιατί, όπως μας εξηγήθηκε σε προφορική επικοινωνία, υπάρχουν πράγματα λεπτά που δε γίνεται να δημοσιοποιηθούν γραπτώς, και, δεύτερον, γιατί, αν είναι να υπάρξει γραπτή απάντηση, αυτή θα δοθεί πιθανόν διά του τύπου.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε την προφορική απάντηση διά στόματος του αντιδημάρχου κ. Παναγιωτάτου. Τρία ήταν τα κύρια στοιχεία αυτής της ενημέρωσης:

1. Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. δήμαρχος έχουν τις καλύτερες προθέσεις, προθέσεις που εγγυώνται την μη 'κακή' χρήση του έργου.

2. Αντικειμενικά, όμως, η ονομασία του έργου δε μπορεί ν' αλλάξει καθ' ολοκληρίαν. Υπάρχει το σκέλος Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Γεωργίας. Ως προς αυτό δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ήδη έχει γίνει η πρόταση για την αλλαγή ονομασίας του έργου. Ωστόσο, υπάρχει και το σκέλος ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Εδώ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ!

3. Το έργο μπορεί να συνεχιστεί ανά πάσα στιγμή, κρίνεται όμως καλύτερο αυτό να γίνει μετά τη συμφωνία με το Υπουργείο.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί δήθεν αλλαγής της ονομασίας δεν είναι παρά ένα πυροτέχνημα, με στόχο τη συγκάλυψη του πραγματικού γεγονότος που είναι η μη αλλαγή ονομασίας του έργου. ΄΄Ηδη αυτή η διπλή στάση αποτελεί πρόκριμα και για τις καλές προθέσεις, που κατά τα άλλα δεν θα είχαμε λόγους να μη τις πιστέψουμε.

Η εγρήγορση και η δράση των ίδιων των πολιτών αποδεικνύεται πως θα είναι η μόνη εγγύηση για την ακύρωση του έργου και την προστασία του Ποικίλου και γενικότερα της περιοχής μας. Η δενδροφύτευση που οργανώνουν η Διαρκής Κίνηση και οι άλλες τρεις συνεργαζόμενες συλλογικότητες πιστεύουμε ότι θα προβληματίσει περισσότερο τη Δημοτική Αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις, έτσι ώστε να ελπίζουμε σε πρακτικές που θα είναι ωφέλιμες για το περιβάλλον και άρα για τη ζωή μας.