28/8/07

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εμείς, που υπογράφουμε παρακάτω, θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, για την απόφασή τους να φτιάξουν τον δασικό δρόμο μεταξύ Δάσους και Δαφνιού.

Θεωρούμε ότι κάθε παρέμβαση στο ήδη υποβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον που ζούμε είναι έγκλημα κατά της φύσης και του ίδιου μας του εαυτού, κάθε κυβική παλάμη τσιμέντου που σκεπάζει το χώμα, αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον και τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους.

Η μόνη από εμάς επιθυμητή παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον είναι η δενδροφύτευση και η προστασία του και για αυτά θα έπρεπε να διατεθεί το κονδύλι του έργου.

‘Έχουμε βάσιμες υποψίες – κάτι που άλλωστε συζητείται σε όλο το Χαϊδάρι – ότι το έργο αυτό και η σπουδή με την οποία προωθείται εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα (που διαχρονικά έχουν ευνοηθεί από την Δημοτική Αρχή και ευθύνονται για διάφορα «θαύματα» στην πόλη μας).

Απώτερος σκοπός τους θεωρούμε ότι είναι η καταπάτηση, οικοπεδοποίηση και τελικά παράνομη τσιμεντοποίηση του βουνού, κάτι που άλλωστε έχουμε βιώσει και σε άλλες γωνιές του Χαϊδαρίου. (Ακούγεται δε ότι κάποιοι έχουν ήδη τίτλους ιδιοκτησίας στα συρτάρια τους).

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για να μην γίνουμε πάλι στο ίδιο έργο θεατές, ζητάμε :

Να σταματήσει κάθε εργασία στο βουνό.

Να εμποδιστεί η πρόσβαση οχημάτων.

Να περιφρουρηθεί ο ελάχιστος ελεύθερος χώρος που μας έχει απομείνει και να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον.

Κάτοικοι Χαϊδαρίου 24/12/07