30/8/16

Ελευσίνα. Όλοι στον ΟΛΕ για τη παραλία μας!

Τώρα ήρθε η ώρα της κοινωνίας, τον λόγο έχουν οι πολίτες! 
Να επιβάλλουμε την κοινή λογική.
 Όλοι τη Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 1.30 μ.μ στο Δ.Σ του ΟΛΕ, όσο δύσκολη είναι η ημέρα και η ώρα!
 Με την ηχηρή παρουσία μας θα αποτρέψουμε την απαράδεκτη και παράνομη αδειοδότηση! Με μια φωνή: «Δεν θα γίνει»! 


Οι απαράδεκτες ενέργειες του Προέδρου του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδή πυροδότησαν τους τελευταίους μήνες σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ του ΟΛΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μια αυθόρμητη κινητοποίηση πολιτών της Ελευσίνας που διεδικούν τα αυτονόητα για το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη 31/8, στις 1.30 μμ, με την παρουσία των πολιτών στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΛΕ που θα γίνει στα γραφεία του Οργανισμού (Κανελλοπούλου 6, Ελευσίνα). Θα είμαστε εκεί και προσυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο της διαμαρτυρίας.

 Όλοι στον ΟΛΕ για τη παραλία μας! 

 Παρά την γενική κατακραυγή ο Πρόεδρος του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδής , από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελευσίνα, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Ξεπερνώντας κάθε όριο ξύνει τις πληγές της πόλης.

Συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΕ, τη Τετάρτη, με θέμα την έγκριση (με δική του θετική εισήγηση) της παραχώρησης στην Εταιρεία Λιπασμάτων BFS ΑΕΒΕ Χημικών (πρώην ΣΙΝΤΡΑ) της χρήσης του χώρου – σε επαφή με το Ελαιουργείο όπου διεξάγονται τα «Αισχύλεια» – με σκοπό τον ελλιμενισμό δεξαμενόπλοιων για την εκφόρτωση χύδην (μέσω παράνομου αντλιοστασίου και σωληναγωγών), χημικών ουσιών 8.354 κ.μ στην εγκατάσταση!

Αν ψηφιστεί θα πρόκειται για εντελώς παράνομη και χαριστική πράξη προς τους ιδιοκτήτες του ανενεργού εδώ και 9 χρόνια εργοστασίου της πρώην ΣΙΝΤΡΑ για το οποίο το 2007 έγιναν μεγάλες κινητοποιήσεις στην παραλία. ΔΙΟΤΙ:

Δεν υφίσταται νόμιμη λιμενική εγκατάσταση. 

Η εταιρεία δεν έχει εξασφαλίσει περιβαλλοντική αδειοδότηση για την χύδην εκφόρτωση χημικών από πλοία. 

Η άδεια λειτουργίας της δεν καλύπτει την χύδην εκφόρτωση χημικών από πλοία. 

Το αντλιοστάσιο και οι σωληναγωγοί είναι αυθαίρετοι.

Συνέχεια ΕΔΩ.

Διαβάστε σχετικά στην εφημερίδα Συντακτών εδώ.