5/3/16

Ούτε ένα κιλό σκουπίδια στο Γραμματικό! Μόνο 35.000 tn στην Φυλή...


του Θωμά Μπιζά 

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαραθώνα με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του στις 22/2/2016 αποφάσισε να μην δεχτεί το έργο της ΟΕΔΑ Γραμματικού γιατί ο Δήμος έχει κάνει τοπικό σχέδιο διαχείρισης (σύμφωνα με τον νόμο και τον ΕΣΔΑ!!) που καταρρίπτει την αναγκαιότητα για ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ !!

Δηλαδή οι άνθρωποι συμφωνούν με τον ΕΣΔΑ και τον ΠΕΣΔΑ γενικώς , αλλά διαφωνούν σε ότι αφορά το Γραμματικό. Η απόφαση καταλήγει πως : «Παραμένουμε πιστοί στις αποφάσεις του Δ.Σ ότι δεν θα δεχτούμε ούτε ένα κιλό σκουπίδια στο Γραμματικό». 
Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να μειώσει την δυναμικότητα της ΜΕΑ Γραμματικού από 120.000 tn σε 60.000 tn αυξάνοντας παράλληλα την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ Φυλής από 250.000 tn σε 350.000 th δεν ικανοποίησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαραθώνα. 
 Δεν θέλουν ούτε ένα κιλό σκουπίδια ! Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει αν υπάρχει το αίσχος στην Φυλή ή το που θα γίνουν οι νέοι ΧΥΤΥ και οι νέες μονάδες επεξεργασίας. Αρκεί αυτές να μην είναι στην περιοχή τους. Οι άλλοι ας κόψουν τον σβέρκο τους. 
 Δεν τους απασχολεί που θα πάνε οι 2.000.000 tn που πηγαίνουν σήμερα στην Φυλή. 
Η λαϊκή παροιμία λέει: μακριά απ' τον κώλο μου, κι όπου θέλει ας πάει.. 
Ούτε ένα κιλό σκουπίδια λοιπόν ! αυτοί που στέλνουν 33.500 τόνους ετησίως στην Φυλή, δεν θέλουν ούτε ένα κιλό σκουπίδια στα μέρη τους. 
Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι ο δήμος Φυλής παράγει μόνο 32.000 τόνους ετησίως (δηλαδή 2.000 τόνους λιγότερους από τον δήμο Μαραθώνα ) και δέχεται 2.000.000 τόνους από όλη την Αττική!! Πιστεύουν μάλλον, πως στην Φυλή ζουν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Μετανάστες , τσιγγάνοι , εργάτες και άλλες κατηγορίες αναξιοπαθούντων και ιθαγενών που τα δέχονται όλα. Θεωρούν πως τα δικά μας τα παιδιά δεν έχει και τόση σημασία αν αρρωσταίνουν. 
 Νομίζουν μερικοί, (όπως ο δήμαρχος Ψινάκης) πως εμείς οι ιθαγενείς ανεχόμαστε τα σκουπίδια τους γιατί οι τοπικοί μας άρχοντες εισπράττουν γενναία αντισταθμιστικά τέλη . Νομίζουν πως η δυτική Αττική είναι ο απόπατος όλου του λεκανοπεδίου . 
Ε λοιπόν όχι κύριε Ψινάκη . Εμείς οι ιθαγενείς, ούτε τα αντισταθμιστικά σας θέλουμε , ούτε τα σκουπίδια σας. Κρατήστε τα εκεί και κάντε τα ότι θέλετε. 
 Κατανοητό ; Γκέκε; που λένε και στα Αρβανίτικα;