9/5/14

Με εξοπλισμό των ΕΛΠΕ το εκλογικό κέντρο υποψήφιας του Σγουρού

Tvxs Αποκλειστικό



                                          
Τα ΕΛΠΕ, η ΔΗΜΟΥ, η WATT κι ο …ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ!

Οι φίλοι του ΕCOELEUSIS έγκαιρα συνέλεξαν βιντεοσκοπημένο υλικό μέρος του οποίου έδωσαν στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα TVXS.  Αφορούσε στην επίπλωση του Εκλογικού Κέντρου στην Ελευσίνα της Αντιπεριφερειάρχου Δυτικής Αττικής κ. Στ. Δήμου που έγινε το πρωί της  Πέμπτης  24 Απριλίου, σε εργάσιμη ημέρα και ώρα,  παρουσία υπαλλήλων των ΕΛΠΕ, υπαλλήλων της Περιφέρειας καθώς και υπαλλήλων της συμβεβλημένης με τα ΕΛΠΕ εταιρίας WATT.
Η αδιάψευστη μαρτυρία αφήνει παντελώς εκτεθειμένους την Αντιπεριφερειάρχη, τον  Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, αλλά και τα ΕΛΠΕ.  Τους παραδίδουμε στην κρίση της κοινωνίας του Θριασίου αλλά και της ευρύτερης κοινής γνώμης. 
Είναι καταγέλαστη πράξη η μυθιστορηματική κατασκευή ενός φτωχού και άσημου …ξυλουργού, υπεύθυνου για ό,τι έχει συμβεί,  προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. 
Θα αποτελέσει έκπληξη η αποχώρηση από την εκλογική διαδικασία της Αντιπεριφερειάρχου Δυτ. Αττικής,  είτε οικειοθελώς είτε ύστερα από απαίτηση του Περιφερειάρχη. Χρειάζεται πολιτικό θάρρος ανάληψης της ευθύνης που μάλλον δεν περισσεύει.
Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1.        Η Περιφέρεια Αττικής αλλά και η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής μέσω 4  αρμοδίων υπηρεσιών τους ασκούν κατά νόμο τον έλεγχο τήρησης των περιβαλλοντικών όρων του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, συντάσσουν το εξωτερικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) της εγκατάστασης ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο ασκεί την αποκλειστική αρμοδιότητα ενημέρωσης του κοινού για την στάση που πρέπει να τηρήσει σε περίπτωση ατυχήματος στο διυλιστήριο όπως απαιτεί η Οδηγία SEVESO II.

2.        Είκοσι και πλέον μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου, υπό την νέα γιγαντωμένη του μορφή, κι ενώ δεκάδες ρυπαντικά επεισόδια έχουν ελευθερώσει εκατοντάδες χιλιάδες κυβ. μέτρα απαέρια στην ατμόσφαιρα του Θριασίου, καμία περιφερειακή υπηρεσία  δεν άσκησε αυτεπάγγελτο έλεγχο. Μια φορά, ύστερα από καταγγελία μας, η αρμόδια υπηρεσία πραγματοποίησε αυτοψία  (12/2 και 15/2/2013) χωρίς να διαπιστώσει παρά ήσσονος σημασίας παραβάσεις που επέφεραν το …αστρονομικό πρόστιμο των 18.500 €!

3.        Είκοσι και πλέον μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης κι ενώ τα ατυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, δεν έχει συνταχθεί το Εξωτερικό ΣΑΤΑΜΕ για το διυλιστήριο ενώ ουδέποτε κατατέθηκε εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανάληψη δράσης ενημέρωσης του πληθυσμού για την περίπτωση ατυχήματος μεγάλης έκτασης στο διυλιστήριο.

4.        Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η θέσπιση μόνιμης ανεξάρτητης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ των 2 διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ καθώς και όλων των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και καυσίμων στο Θριάσιο και την Μεγαρίδα. 
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕCOELEUSIS δε συμμετέχει στις Περιφερειακές Εκλογές ούτε έχει εκδηλώσει υποστήριξη σε κάποιον συνδυασμό.
Τέλος, η ΕCOELEUSIS, δηλώνει ότι γνωρίζει καλά τον υπεύθυνο …ξυλουργό και διαβεβαιώνει την κοινή γνώμη ότι έχει τόση σχέση με την επίπλωση του Εκλογικού Κέντρου της κ. Δήμου, όσο η μουσική δωματίου με το …δωμάτιο.

Ο Εκπρόσωπος

Χρήστος Χρηστάκης
................................................................................
Διαβάστε ακόμα :
Αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του Tvxs για την υποψήφια του Σγουρού