17/10/12

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Λαθροϋλοτομία στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο



15/10/2012
Προς
1.       Δασαρχείο και Δασονομείο Αιγάλεω
2.       Δημοτική Αστυνομία Χαϊδαρίου
3.       Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου
4.       Δήμο Χαϊδαρίου
5.       Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου – Δημοτικές Παρατάξεις
ΘΕΜΑ:  Λαθροϋλοτομία – Καταστροφή της χλωρίδας -  Βεβήλωση του τοπίου στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο
Συνέχεια της επιστολής μας προς το Δασαρχείο και Δασονομείο Αιγάλεω (21/5/2012) (ανάρτηση και στο blog http://xpolis.blogspot.gr/2012/05/eduro.html) επανερχόμαστε στο θέμα της Λαθροϋλοτομίας  και του παραμόρφωσης (εκσκαφής) του εδάφους από τις ρόδες των μηχανών  Eduro στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
Επισημαίναμε τότε ότι «Έχουμε την αίσθηση ότι το βουνό είναι αφύλακτο. Σας παρακαλούμε να έχουμε τις απόψεις σας και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλο».
Στην επιστολή μας αυτή δεν λάβαμε καμία απάντηση.
Παρ΄ όλα αυτά επιμένουμε, περπατάμε, παρατηρούμε, καταγράφουμε, φωτογραφίζουμε και σας ενημερώνουμε για να πάρετε μέτρα.
  Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή μας, στην Αττικής ή μόνο στη  χώρα μας. Οι συνθήκες που δημιουργούν το πρόβλημα αυτό είναι πολλές και αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους. Μερικές απ΄ αυτές είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση, η απαξίωση των δασικών υπηρεσιών, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και μέσων για την αστυνόμευση, η έλλειψη παιδείας, η μείωση των ποινών (η λαθροϋλοτομία θεωρείται από τον Απρίλιο  του 2012 πταίσμα - http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2012/05/friends-of-nature.html) κ.λπ.  Ωστόσο παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν περιθώρια ανάσχεσης της λαθροϋλοτομίας στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο γιατί το βουνό είναι επισκέψιμο, υπάρχουν δεκάδες πεζοπόροι και ποδηλάτες καθημερινά στο δάσος που βλέπουν, καταγράφουν, καταγγέλλουν αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο από τους αρμόδιους φορείς.  Ζητούμε  να υπάρξει ένας συντονισμός, να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί από τη θερινή ακόμα περίοδο έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα λαθροϋλοτομίας ακόμα και στο Άλσος Δαφνίου που έχει πολλούς επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σας στέλνουμε φωτογραφίες α) από την λαθροϋλοτομία πεύκου β) θέση λαθροϋλοτομίας στο βουνό. (Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες)
Απαιτούμε να πάρετε τα δέοντα μέτρα γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αναζητήσουμε ευθύνες. Η αυθαιρεσία και περιφρόνηση  δεν μπορεί να συνεχιστεί…