17/9/12

Χωματερή το Ποικίλο. Στο ίδιο έργο θεατές...

Από την εφημερίδα Χαϊδάρι Σήμερα (http://xaidarisimera.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7374.html)

Οι φωτογραφίες προέρχονται όλες από το ίδιο σημείο, λίγο πάνω από την Αφαία. Υπολογίζουμε ότι τους τελευταίους μόνο μήνες ρίχτηκαν στο Ποικίλο και το Αιγάλεω δεκάδες φορτηγά με σκουπίδια, μπάζα, γκρεμίσματα, παλιά έπιπλα.
Σκουπιδότοπος, λοιπόν, το περιαστικό πράσινο. Άλυτο παραμένει το πρόβλημα για τα βουνά γύρω από το Χαϊδάρι. Χρόνια δημοσιεύονται φωτογραφίες σαν τις παραπάνω, χρόνια γίνονται καταγγελίες για τους ασυνείδητους που ψάχνουν την εύκολη λύση βρωμίζοντας τις πλαγιές, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε ποτέ, ούτε μια φορά δεν “έπεσε” πρόστιμο ή μήνυση.
Το Δασαρχείο, ο ΑΣΔΑ, ο Δήμος, δεν σκέφτηκαν ποτέ να στήσουν ενέδρες για τους βρωμιάρηδες; Ποτέ δεν είδε κάποιος πυροφύλακας, έναν να πετάει μπάζα; Κανένας πολίτης, έστω, δεν πρόλαβε να γράψει έναν αριθμό αυτοκινήτου;
Αν το πρόβλημα αφορούσε μόνο την οπτική ρύπανση... πάει στο καλό. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι τέτοιες ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις απορριμάτων αποτελούν “πρώτη ύλη” για φωτιές, αλλά απαιτούν και κονδύλια για την απομάκρυνσή τους.