10/3/11

ΘΡΙΑΣΙΟ SOS: Ανακαλέστε ΤΩΡΑ όλες τις άδειες!

Αποσύρεται η ΔΕΗ από την Σύμπραξη με την Χαλυβουργική .


Δυναμική παρουσία της Κίνησης Πολιτών ΘΡΙΑΣΙΟ SOS σήμερα Τετάρτη 9/3 στις 11 το πρωΐ έξω από το ΥΠΕΚΑ. Τα μέλη της ΘΡΙΑΣΙΟ SOS διαδήλωσαν κατά της εγκατάστασης ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 880MW στην Ελευσίνα από την Σύμπραξη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – ΔΕΗ και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους της Υπουργού ΠΕΚΑ καθώς και στον Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ κ. Πετρόπουλο.
Οι εκπρόσωποι της Υπουργού δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματα στην Υπουργό ΠΕΚΑ ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΔΕΗ αποσύρεται από την σύμπραξη με την Χαλυβουργική για την κατασκευή του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού και ότι έχει ενημερώσει σχετικά και την ΔΕΣΦΑ.
Την ίδια ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η Αίτηση Ακυρώσεως κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Σταθμού που εξέδωσαν το 2008 οι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης. Οι συνήγοροι του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας υπεραμύνθηκαν της καταστροφικής για το περιβάλλον του Θριασίου επένδυσης ενώ η ΔΕΗ δεν παραστάθηκε κατά την συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ
δείτε επίσης εδώ και εδώ