11/10/10

ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΒΛΥΧΑ




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δεν προξενεί κατάπληξη η παροιμιώδης καθυστέρηση της Δ/νσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας να εξετάσει την καταγγελία μας, 46 ημέρες μετά την υποβολή της και, αφού προηγουμένως η ΠΕΤΡΟΛΑ μετέτρεψε σε κόλαση την ζωή των κατοίκων στην περιοχή της Βλύχας, οι οποίοι αγανακτισμένοι έχουν ξεσηκωθεί, χωρίς κανείς αρμόδιος να τους ακούει.
Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η παροιμιώδης απάθεια και ανοχή των Δημάρχων Ελευσίνας και Μάνδρας που δυσκολεύονται να στηλιτεύσουν, να καταγγείλουν και να εμποδίσουν τις περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλεί ο Μέγας Χορηγός των δραστηριοτήτων τους.
Χωρίς στοιχειώδη περίσκεψη η Δ/νση Πολεοδομίας της Νομαρχίας στις 24/6/2010 εξέδωσε άδεια για την καταστροφή του Ελαιώνα της Βλύχας και την διαμόρφωση του χώρου. Με συνοπτικές διαδικασίες 348 Ελαιόδεντρα έγιναν καυσόξυλα, το παρακείμενο ρέμα μπαζώθηκε, χιλιάδες τόνοι μπάζα και αδρανή υλικά επιχωμάτωσαν έκταση 42 στρεμμάτων σε επαφή με τον οικισμό, χιλιάδες τόνοι αδρανή υλικά εναποτέθηκαν στο ύπαιθρο και φορτοεκφορτώνονται καθημερινά, εκατοντάδες φορτηγά, διερχόμενα από τον οικισμό, τον μετέτρεψαν σε «γης Μαδιάμ».
Τώρα, 46 ημέρες (!) μετά την καταγγελία μας, η Πολεοδομία διατάσσει διακοπή εργασιών γιατί διαπιστώνει υπέρβαση της άδειας και παραβάσεις της Νομοθεσίας και το Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας σφραγίζει το παράνομο εργοτάξιο της ΠΕΤΡΟΛΑ.
Αν και έχουν περάσει 86 ημέρες από την επίσημη καταγγελία μας για την επιχωμάτωση και του διερχόμενου ρέματος, οι Νομαρχιακές Υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αν αληθεύουν ή όχι οι καταγγελίες μας.
Με την ανοχή Δημάρχων και Νομάρχη, ο Λόφος της Βλύχας επιχωματώθηκε με μπάζα-απόβλητα του διυλιστηρίου, το εργοτάξιο του ΑΚΤΟΡΑ στη Βλύχα λειτουργεί παράνομα σε χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου, το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στα Ελευσίνια λειτουργεί παράνομα, καμία υπηρεσία δεν πραγματοποίησε αυτεπάγγελτο έλεγχο παρά μόνο ύστερα από καταγγελία μας - με παροιμιώδη καθυστέρηση- και αφού οι βλάβες είχαν επισυμβεί… Έλεος, κύριοι άρχοντες! Είστε εξαρτημένοι και φαίνεστε!!! Δεν ελπίζουμε τίποτα από σας …

Χρήστος Χρηστάκης
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Ελευσίνας
Ελευσίνα 7/10/2010