27/11/09

Κατασκευάζεται στο Δαφνί η μεγαλύτερη γέφυρα της Αττικής



Διαβάζουμε στο "Χαϊδάρι Σήμερα": (παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα)

"Τους τελευταίους σπασμούς της πολύχρονης υπόθεσης του περιώνυμου εμπορικού τρένου ζούμε τις τελευταίες μέρες, που αντί να κατέβει τη Λ. Σχιστού για να πάει από Πειραιά στον Ασπρόπυργο, προτίμησε να ανηφορίσει προς Χαϊδάρι (!). Πολλοί το πήραν μόλις τώρα χαμπάρι, που ήρθε η ώρα να γίνει η κολοσσιαία γέφυρα πάνω από τη Λ. Αθηνών, κοντά στη Μονή Δαφνίου. Τώρα που κόβονται δέντρα στο Άλσος Δαφνίου, σε συνολική έκταση 7,5 στρεμμάτων, για να κατασκευαστούν τα βάθρα της γέφυρας."

"Η πελώρια γέφυρα που θα ενώνει το Αιγάλεω με το Ποικίλο θα έχει σχεδόν 40 μέτρα ύψος και 300 μέτρα μήκος (!). Κι όμως κανένας δεν γνωρίζει την όψη της, αφού δεν γνωστοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, αντίθετα με την αρχή τής δημοσιοποίησης και την ανάγκη ουσιαστικής διαβούλευσης για έργο τόσο μεγάλης κλίμακας."

"Η καταστροφή έγινε με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου μας! Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, 19 Οκτωβρίου 1999 ώρα 5 τα ξημερώματα, το χασμουρητό κοντεύει να ξεριζώσει τ’ αυτιά των Συμβούλων. Θέμα συζήτησης: “ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΧΑΡΑΞΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ” (η μελέτη δεν έχει μοιραστεί στους συμβούλους). Και όμως ψηφίζεται από την πλειοψηφία, με θετική εισήγηση του δημάρχου."

"Σήμερα όμως οι πάντες είναι σφόδρα αντίθετοι και λάβροι πολέμιοι"…

(διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ)
------------------------------------------------

Δειτέ σχετικά εδώ