28/10/09

Πλωτές δεξαμενές στον κόλπο της Ελευσίνας


(η φωτο είναι από το blog ΘΡΙΑΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Διαβάζουμε σε ενημερωτικό δελτίου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Ελευσίνας:

"Κατά την συζήτηση του σοβαρού θέματος που προέκυψε με την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας για την χωροθέτηση πλωτής εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων από την εταιρεία NOVA BUNKERS στο Λιμάνι της Ελευσίνας, υποστηρίξαμε τα εξής:

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση αφορά την μόνιμη και σταθερή αγκυροβόληση του δεξαμενόπλοιου – πετρελαιοφόρου ΜΑΡΙΑ Ι στην Βλύχα δίπλα στο διαλυτήριο του Σάββα, σχεδόν στο ύψος της εισόδου του Δημοτικού Κέντρου Ανακύκλωσης και σε απόσταση 60 μέτρων από την ακτή.

Τις δεξαμενές του δεξαμενόπλοιου θα γεμίζουν με 3.000 τόνους μαζούτ και ντήζελ μικρότερα εφοδιαστικά σκάφη τα οποία θα πλευρίζουν το ΜΑΡΙΑ Ι και κατά τον ίδιο τρόπο θα μεταγγίζονται τα καύσιμα από αυτό προς άλλα μικρότερα εφοδιαστικά. Ήδη το ΜΑΡΙΑ Ι έχει λάβει έγκριση για ελλιμενισμό από τον ΟΛΕ, ενώ δεν είναι απορριπτική για την αγκυροβόληση του Δεξαμενόπλοιου η Δ/νση Πολεοδομίας της ΝΑΔΑ, καθώς με έγγραφό της διατηρεί απλώς… επιφυλάξεις ! Προτείναμε να συμπεριληφθεί στο σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα για την ανάκληση της απόφασης του Γ.Γ Περιφέρειας και την διακοπή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Επίσης, ζητήσαμε το θέμα να συνδυαστεί με την πρόσφατη έγκριση για μόνιμη αγκυροβόληση στην προβλήτα της ΜΕΛΚΟ (πρώην ΤΕΞΑΚΟ) στον Ασπρόπυργο του Δεξαμενόπλοιου MEDITERRANEAN, συμφερόντων Μελισσανίδη, χωρητικότητας 20.000 τόνων μαζούτ και ντήζελ…"(κλικ εδώ)

Για τις πλωτές δεξαμενές έγιναν ερωτήσεις στη βουλή στις 30/6/09 (κλικ εδώ)
και στις 22/10/09 (κλικ εδώ)
Ακόμα να απαντήσουνε…

Διαβάστε εδώ παλαιότερη ανάρτησή μας…