13/9/09

Eίδη ζαχαροπλαστικής από βιομηχανικά απόβλητα

Από το EcoNews

φωτό αρχείου

''Φορτηγό που μετέφερε παράνομα βιομηχανικά απόβλητα από τον Ασπρόπυργο στην περιοχή της Θήβας, εντοπίστηκε από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και την Αστυνομία.

Μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι τα απόβλητα προέρχονταν από χαρτοβιομηχανία στον Ασπρόπυργο, που έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για ανάλογη υπόθεση.
Τα βιομηχανικά απόβλητα επρόκειτο να μεταφερθούν σε εταιρεία παραγωγής συσκευασιών τροφίμων στη Θήβα για να φτιαχτούν ταψάκια για είδη ζαχαροπλαστικής, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εις βάρος του περιβάλλοντος.
Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού και άλλο ένα άτομο.''
Τον προήγουμενο '' άθλο '' της ανακύκλωσης δείτε τον εδώ.
Κι άλλο αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή Άνω Λιοσίων και στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου είναι παντελώς ανεξέλεγκτη.
Μέσα στη χωματερή δεν υπάρχει κανενας έλεγχος για το τι είδους απόβλητα ξεφορτώνονται.
Το ίδιο συμβαίνει και έξω. Τοξικά, και κάθε είδους απόβλητα, πετιούνται όπου να 'ναι χωρίς έλεγχο, χωρίς σχεδιασμό. Στα γύρω δάση στοιβάζονται πεταγμένα βαρέλια με επικινδυνα τοξικά, πηγάδια και γεωτρήσεις χρησιμοποιούνται για να θάβονται εύκολα και χωρίς κόστος απόβλητα από τις γύρω βιοτεχνίες...
...οπότε για ποιους επιθεωρητές περιβάλλοντος μιλάμε;
Στις πρόσφατες πυρκαγιές όλα αυτά τα τοξικά 'περασαν' στον αέρα.
Τα τοξικά που ήταν πεταγμένα στους ευκάλυπτους της λίμνης Κουμουνδούρου, τα επικίνδυνα απόβλητα στο δάσος της Μαγούλας και την περοχή του Ασπροπύργου, ΑΛΛΑ και ολόκληρη η χωματερή, ΚΑΗΚΑΝ φέτος το καλοκαίρι...

Θα το πούμε για μια ακόμα φορά: ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας ειναι τριτοκοσμικός, πόσο μάλλον η κατάσταση στις περιοχές που τα δέχονται.