13/7/09

Ημερολόγιο: ΘΡΙΑΣΙΟ



1/6/09
Με πρωτοφανείς διαδικασίες εξπρές η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη «κεκλεισμένων των θυρών», απέρριψε με πλειοψηφία 15-10 τις προσφυγές των τεσσάρων δήμων (Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Νέας Περάμου) ενάντια στις επεκτάσεις της Πετρόλα (ΕΛΠΕ), δίνοντας το πράσινο φως στα ΕΛΠΕ για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

21/6/09
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ αγώνα καταγγέλλει ότι κατά το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου 2009 ισοπεδώθηκε πλήρως το τμήμα του Λόφου της Βλύχας βόρεια των δεξαμενών 49,50, και 51 της ΠΕΤΡΟΛΑ. Δεκάδες φορτηγά μετέφεραν κάθε είδους χώματα από τον χώρο της πρώην OWENS όπου εκτελούνται από την ΠΕΤΡΟΛΑ παράνομες χωματουργικές και άλλες εργασίες χωρίς άδεια και τα απόθεσαν σε τμήμα του Λόφου της Βλύχας.

26/6/09
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ελευσίνας δίνει συνέντευξη τύπου και επιτίθεται δριμύτατα κυρίως στον Δήμαρχο Ελευσίνας τον οποίο θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την επέκταση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας και για την δυσμενή τροπή που πήρε το θέμα, μετά και την πρόσφατη απορριπτική απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές των δήμων και της νομαρχίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο Δήμαρχος Ελευσίνας όχι μόνο προλείανε το έδαφος για τις νέες επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ, όχι μόνο δεν προέβαλε κανένα εμπόδιο, αλλά προέβη σε πλήθος πράξεων και ενεργειών για την διευκόλυνση των επιδιώξεων των ΕΛΠΕ».

27/6/09
Με νέα καταγγελία τους προς το Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ κατήγγειλαν ότι στον χώρο που προορίζεται για την επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ εκτελούνταν το Σάββατο 27/6/09 παράνομες εργασίες, χωρίς άδεια.
Για τον Διευθυντή Νέων Έργων της ΠΕΤΡΟΛΑ, καθώς και τον εμφανιζόμενο ως υπεύθυνο του εργοταξίου κινήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η αυτόφωρη διαδικασία. Όλες οι εργασίες έχουν διακοπεί από το Σάββατο το μεσημέρι.

30/6/09
Ανοιχτή επιστολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ προς τον Νομάρχή Δυτικής Αττικής.
« …παρακαλούμε - εκ νέου - να διατάξετε αυθημερόν ή το πολύ αύριο Τετάρτη 1/7/09 νέα αυτοψία των υπηρεσιών σας παρουσία εκπροσώπων μας εκπροσώπων των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος για την διαπίστωση της συνέχισης των αυθαίρετων και παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο αλλά και όλων των παράνομων εργασιών που εκτελούνται σε εκτάσεις του Λόφου της Βλύχας και τις οποίες εγκαίρως σας έχουμε καταγγείλει» .

3/7/09
Νέο σοβαρό ατύχημα συνέβη στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ ύστερα από θραύση του βραχίονα φόρτωσης στην κεντρική προβλήτα του Διυλιστηρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας, το οποίο διενεργεί προανάκριση, η ρύπανση με πετρελαιοειδή που διέρρευσαν στην θάλασσα εξαπλώθηκε σε έκταση 5.000 τ.μ

10/7/09
Με νέα καταγγελία προς το Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ κατήγγειλε ότι στον χώρο που προορίζεται για την επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ εκτελούνταν παράνομες εργασίες χωρίς άδεια παρά την γενική διακοπή και απαγόρευση εργασιών που είχε επιβληθεί από τις 23/6/09. Ένα στέλεχος του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ ΒΕΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ) , καθώς και ένα στέλεχος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ συνελήφθησαν και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας ενώ κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία του αυτόφωρου. Αύριο μαζί με την σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας. Όλες οι εργασίες έχουν διακοπεί από τις 1.30 μ.μ. Επίσης υπεβλήθη μήνυση από το Δασονομείο Ελευσίνας για τις βάναυσες και παράνομες επεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις του Λόφου της Βλύχας .

Οι πηγές για τα παραπάνω είναι τα blogs (http://epitropiagona.blogspot.com/) και (http://thriasiosos.blogspot.com/)