7/7/09

Ατύχημα στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ


Νέο σοβαρό ατύχημα στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ συνέβη την Παρασκευή 3/7/09 ύστερα από θραύση του βραχίονα φόρτωσης στην κεντρική προβλήτα του διυλιστηρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας, το οποίο διενεργεί προανάκριση, η ρύπανση με πετρελαιοειδή που διέρρευσαν στην θάλασσα εξαπλώθηκε σε έκταση 5.000 τ.μ
Το ατύχημα αυτό συμπληρώνει τον μακρύ κατάλογο ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ:
1) 5/11/2008: Πρόσκρουση ρυμουλκού στην προβλήτα Νο ΙΙ του διυλιστηρίου. Προκλήθηκε ρύπανση και απειλήθηκε έκρηξη και πυρκαγιά.
2) 19/11/2008: Κατάρρευση της οροφής της δεξαμενής πετρελαιοειδών καταλοίπων Νο 3 του διυλιστηρίου με αποτέλεσμα να διαρρεύσει το περιεχόμενο (slops) στις λεκάνες της δεξαμενής. Από τύχη και πάλι δεν εκδηλώθηκε φωτιά από τους αέριους υδρογονάνθρακες που συσσωρεύτηκαν.
3) 26/1/2009: Θραύση βραχίονα φόρτωσης στην προβλήτα Νο Ι κατά την διάρκεια εκφόρτωσης πλοίου με Ντήζελ . Προκλήθηκε εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση και εκτέθηκε σε κίνδυνο η εγκατάσταση.
4) 4/5/2009: Νέα διαρροή αργού πετρελαίου από τον Αγωγό 16 ιντσών Πάχης – Ελευσίνας – Ασπροπύργου εντός της εγκατάστασης της ΠΕΤΡΟΛΑ βόρεια της ανατολικής γέφυρας των σωληνοδιαδρόμων. Απροσδιόριστες προς το παρόν οι συνέπειες.
5) 3/7/2009: Θραύση βραχίονα φόρτωσης στην προβλήτα Νο ΙΙ κατά την διάρκεια φόρτωσης δεξαμενόπλοιου με Ντήζελ. Προκλήθηκε εκτεταμένη ρύπανση και τέθηκε σε κίνδυνο η εγκατάσταση.

Διαβάστε επίσεις εδώ , εδώ και εδώ