25/5/09

Για την επιτυχημένη ημερίδα στα Μέγαρα

Σε έναν όμορφo χώρο (αίθουσα "Θέογνις" στα Μέγαρα) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 24/5 η ημερίδα με θέμα " Υγρότοποι της Αττικής".

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγρότοποι (υγρότοπος Λ/Θ Ωρωπού – εκβολές Ασωπού, υγρότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων, υγρότοπος Βραυρώνας, λίμνη Κουμουνδούρου) καθώς και οι τρόποι δράσης, για την προστασία και ανάδειξή τους, από τις αντίστοιχες τοπικές ομάδες. Επίσης έγινε και ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο προστασίας τους.

Στην εκδήλωση η Διαρκής Κίνηση και ο ΟΙΚΟ.ΠΟ.ΛΙΣ παρουσιάσαμε τις ‘επιθέσεις’ που δέχεται η Λίμνη των αρχαίων Ρειτών και εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους η λίμνη Κουμουνδούρου αποτελεί έναν τόσο σημαντικό υγρότοπο.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Συντονιστικό Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου, για τη ζεστή φιλοξενία τους και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρευρεθούμε σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Ευχόμαστε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερους, ώστε oι υγρότοποι να βρουν συμμάχους στον άνισο αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους.