19/5/09

Η Αττική αρχίζει να μαθαίνει τι γίνεται στη Δυτική Πύλη της Κολάσεως.

17 ΜΑΪΟΥ 2009: ΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο περίπλους στις απαγορευμένες ακτές του κόλπου της Ελευσίνας έφερε μπρος στα μάτια μας ό,τι δε μπορεί κανείς να δει ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο.

Οι επιχωματώσεις της θάλασσας με κατάλοιπα των μετάλλων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Από πάνω επίστρωση με χώμα και φυτεμένα δέντρα για να κρύβουν το έγκλημα. ( Βέβαια τώρα πια το βουνό έχει ξεπεράσει τα δέντρα).

Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

Οι εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΧΑΛΥΨ.

Τα εκκαμινεύματα από τη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

Τα ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου (καλά, αυτά φαίνονται κι από την εθνική οδό).

Μες στην καρδιά της κόλασης ‘ειδυλλιακά’ ταβερνάκια και καφετέριες.

Τα διαλυτήρια πλοίων.

Το παρατημένο ναυάγιο.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Τα ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας. Η επέκταση έχει αρχίσει. Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς. Η άδεια βγήκε μέσα σε τρεις εργάσιμες.
Τα διαρκώς αποψιλούμενα και οικοπεδοποιούμενα πέριξ βουνά. Ετοιμάζονται να υποδεχτούν νέες επεκτάσεις βιομηχανιών και τεράστιων εμπορευματικών σταθμών.

Δεν είναι από άλλο πλανήτη. Είναι 30 λεπτά από το Σύνταγμα.Και το ότι η γενική συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης έγινε στην Ελευσίνα αυτό πέτυχε: Να μάθουμε όλοι πού ζούμε.Ένα παλιό γκράφιτι στη Νίκαια έγραφε πριν 15 χρόνια: «Είμαστε όλοι Αλβανοί». Η ζωή επιβεβαίωσε τον διορατικό Έλληνα που το έγραψε. Βιώνουμε όλοι τώρα τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τους ‘μισθούς’ των 400 και 700 ευρώ την κατεδάφιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων.Έτσι και σήμερα, μπορούμε να πούμε: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΕΣ». Οι ρύποι που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ταξιδεύουν και Γλυφάδα και Παγκράτι και Βαρυμπόμπη και παντού. Τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο Θριάσιο τα τρώνε κι οι Κοκκινιώτες κι οι Βυρωνιώτες. Και πάνω απ’ όλα: οι ίδιοι που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν τις ρυθμίσεις στο Θριάσιο, αυτοί σχεδιάζουν και το ρυθμιστικό της Αθήνας, αυτοί τα χωροταξικά, για τα ίδια συμφέροντα θυσιάζονται ο Υμηττός και οι παραλίες.Μα η συνέλευση του Παναττικού έδειξε και κάτι ακόμα: Το Θριάσιο δεν είναι πια ένα πρόβλημα μόνο των κατοίκων του. Τώρα είναι στην ατζέντα όλων των κινημάτων της Αττικής.

Δείτε το βίντεο της πετρελαιάδας στο TVXS.
Την ανάρτηση από το Βουρκάρι.
Κι άλλες φωτό.