6/12/08

Κοιμήσου Περσεφόνη...στην αγκαλιά της γης

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ



ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 12:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Σας καλούμε στη συγκέντρωση – παρέμβαση για την σωτηρία της Λίμνης Κουμουνδούρου και για την απόκρουση των σχεδίων που προβλέπουν την μεταφορά των δεξαμενών από το Πέραμα στο γειτονικό στρατόπεδο Ξηρογιάννη.
Η επιβάρυνση της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής με νέους ρύπους, νέες χρήσεις - λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σκαραμαγκά, μεταφορά δεξαμενών πετρελαιοειδών, επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ), διανοίξεις νέων οδικών αξόνων - επιβαρύνουν ταυτόχρονα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Με τη συγκέντρωση - παρέμβαση την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου για την «Οικολογική και Ιστορική ανάδειξη της Λίμνης Κουμουνδούρου» κάνουμε ακόμα ένα βήμα για να γνωρίσουμε και να προβάλουμε την ιστορική Λίμνη των Ρειτών (Λίμνη Κουμουνδούρου), τον σημαντικό αυτό υγροβιότοπο με την πλούσια χλωρίδα και ορνιθοπανίδα.
Το ραντεβού είναι επί της Λ.Αθηνών – Κορίνθου, ερχόμενοι από Αθήνα με κατεύθυνση Κόρινθο, μετά τη γέφυρα και ακριβώς όταν δείτε στα αριστερά σας την θάλασσα θα μπείτε στο δρόμο δεξιά με τα βαρέλια.
Πληροφορίες στα τηλ. 6932 638523, 6946779538

Την συγκέντρωση, παρέμβαση διοργανώνουν:

-Διαρκής Κίνηση για την προστασία των δασών και αλσών Χαϊδαρίου http://xaidari.blogspot.com
-Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. http://xpolis.blogspot.com



Δείτε το φωτογραφικό blog της λίμνης
http://limnik.blogspot.com/