15/11/08

Σε επαγρύπνηση για το δασάκι στο ΚΕΒΟΠ

Μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής, μέλη της Διαρκούς Κίνησης επισκέφτηκαν σήμερα το υπό διαμόρφωση παρκάκι που βρίσκεται στην οδό Πλουτάρχου σε πρώην χώρο του στρατοπέδου.
Σε συνάντηση που είχαμε με κάτοικο της συγκεκριμένης οδού πληροφορηθήκαμε για το τι συμβαίνει ακριβώς και διαπιστώσαμε τα εξής:
Στο συγκεκριμένη περιοχή διαμορφώνετε ένας μικρός και όμορφος ελεύθερος χώρος πρασίνου στον οποίο δίπλα ακριβώς έχει χτιστεί ένα υπαίθριο θεατράκι. Ως εδώ όλα καλά και θετικά, αλλά...
Για να χτιστεί το εν λόγω κτίσμα πληροφορηθήκαμε ότι κόπηκαν πολλά πεύκα κάτι που εν μέρει μετριάζεται από το γεγονός πως πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση γύρω του, και τουλάχιστον αισθητικά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Ωστόσο η ελληνική τσαπατσουλιά κάνει και εδώ την εμφάνιση της και μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει κακοτεχνίες και κακομεταχείρηση ορισμένων δέντρων που δεν κόπηκαν.
Το κυριότερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε περίπου 20 μεγάλα πεύκα επί της οδού Πλουτάρχου όπου ακριβώς μπροστά τους έχουν γίνει εκσκαφές με σκοπό την δημιουργία πάρκιν όπως καταγγέλλει τουλάχιστον ο κάτοικος που μας ενημέρωσε. Τα συγκεκριμένα πεύκα είναι σημαδεμένα με σκοπό να κοπούν, κάνα -δύο έχουν εν μέρει ξεριζωθεί από τα σκαψίματα, ενώ αρκετά από αυτά έχουν πληγές από την απροσεξία των εργατών.
Μετά από αγώνα του κατοίκου που μας ενημέρωσε, αλλά και άλλων, πληροφορηθήκαμε ότι έχει υπάρξει η προφορική έστω διαβεβαίωση του δημάρχου ότι τα συγκεκριμένα δέντρα δεν θα κοπούν τελικά.
Ωστόσο θα βρισκόμαστε και εμείς και οι κάτοικοι της περιοχής σε επαγρύπνηση έτσι ώστε αν συμβεί ο,τιδήποτε να επέμβουμε. Να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή ότι αν δεν πραγματοποιήσει αυτό που υποσχέθηκε θα μας βρει μπροστά της.
Η επαγρύπνηση φυσικά αφορά και γενικότερα το τεράστιο θέμα των στρατοπέδων, τη μεγάλη αυτή περιοχή δηλαδή που πρέπει να δοθεί αποκλειστικά ως ελεύθερος χώρος πρασίνου στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Θα επανέλθουμε...