13/11/08

Κίνδυνος για το δασάκι στην είσοδο του ΚΕΒΟΠ


Λάβαμε αυτό το μήνυμα από κάτοικο που μένει κοντά στην είσοδο του ΚΕΒΟΠ:

Αξιότιμοι κύριοι,

Βλέποντας το ενδιαφέρον σας για τα δάση, υπάρχει ένα θέμα που μας απασχολεί καιρό.

Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η ανάπλαση του χώρου κοντά στην πύλη του ΚΕΒΟΠ. Αρχικά κόπηκαν αρκετά πεύκα για να γίνει το Θεατράκι, αλλά δυστυχώς υπήρχε η μάντρα και δεν το πήραμε χαμπάρι έγκαιρα. Στη συνέχεια σημαδεύτηκαν με κόκκινο χρώμα γύρω στα 20 πεύκα μπροστά στη μάνδρα του πρώην στρατοπέδου με σκοπό να κοπούν για να γίνουν θέσεις πάρκινγκ για το θεατράκι!!!
Με προσπάθειες μας (από τους κατοίκους της οδού Πλουτάρχου) και με προσωπική επιστολή στο δήμο Χαϊδαρίου, μας είπαν ότι δεν θα κοπούν. Σημειωτέον ότι κατόπιν επικοινωνίας με το Δασαρχείο δεν υπήρχε άδεια ούτε καν για κλάδεμα.
Καθημερινά όμως βλέπουμε να γίνονται έργα με τις μπουλντόζες που έχουν αλλοιώσει κατά πολύ το πευκοδάσος. Τελικά έγινε κλάδεμα των δέντρων αρκετά, το τοίχος του στρατοπέδου γκρεμίστηκε και μαζί με αυτό σκάβοντας για να κάνουνε τις θέσεις πάρκινγκ έχουν γδάρει και πληγώσει τα πεύκα κοντά στο δρόμο.
Ρωτήσαμε και το συνεργείο που έχει αναλάβει το έργο, μας είπαν ότι θα ρίξουνε πίσσα για να δημιουργήσουν θέσεις πάρκινγκ. Το θεωρούμε απαράδεκτο, πρότείνουμε να γίνει πεζοδρόμιο για να διευκολύνει τους πεζούς που θα περπατούν στο πάρκο.
Απευθυνόμαστε σε εσάς διότι εξαντλήσαμε τις προσπάθειές μας προς το δήμο και θέλουμε τη βοήθειά σας να σώσουμε το μικρό δασάκι.