21/9/08

Λιμάνι Σκαραμαγκά

Το ΄΄Λιμανάκι΄΄ μας έχει αποκτήσει τόσο υπολογίσιμο μέγεθος, που ασχολούνται μαζί του εφημερίδες, οικονομικοί αναλυτές, εταιρείες κολοσσοί, διοικήσεις λιμανιών και κυβερνητικά στελέχη.

Γράφαμε στις 9/8 :
Την Τετάρτη 14/5/08 ο δήμος Χαϊδαρίου και οι φίλοι του (ΑΣΔΑ), οργάνωσαν 'μεγάλη' διαμαρτυρία έξω από το λιμάνι του Σκαραμαγκά με σκοπό την απαγόρευση της λειτουργίας του. Συμμετείχαν δήμαρχοι, βουλευτές, υπάλληλοι των δήμων, πρόεδροι συλλόγων! Από την 'επομένη' τα πλοία άρχισαν να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν conteiners. Έχουν περάσει από τότε 16 εβδομάδες και η προσέλευση των conteiners γίνεται διαρκώς αυξανόμενη.

…και γράφουν τις τελευταίες μέρες,
-Ελευθεροτυπία :
…κυρίως όμως της προβλήτας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην οποία επί τρεις μήνες συνεχίζεται, με ανοχή της κυβέρνησης και παρά τις αντιδράσεις των λιμενεργατών και της διοίκησης του ΟΛΠ, η φορτοεκφόρτωση πλοίων μεταφοράς κοντέινερ που, σύμφωνα με τα συνοδευτικά τους έγγραφα, έχουν προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
-Ελευθεροτυπία :
…και τη λειτουργία του Σκαραμαγκά, με τις ευλογίες μεγαλοϋπουργού της κυβέρνησης.
-Καθημερινή :
…την ίδια στιγμή, μικρότερα περιφερειακά λιμάνια, όπως ο Αστακός, που είναι ιδιωτικό αλλά και το Λαύριο, ο Βόλος και ο Σκαραμαγκάς καταγράφουν σημαντική άνοδο, η οποία προέρχεται από φορτία που έφυγαν από τον Πειραιά.
…τα επίσης μικρά λιμάνια του Λαυρίου, του Βόλου και του Σκαραμαγκά το 6μηνο του 2008 είχαν 20.614 έμφορτα εμπορευματοκιβώτια εισαγωγής έναντι... 1.300 το αντίστοιχο 6μηνο του 2007.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ?…
καθώς φαίνεται μας δουλεύουν κανονικά!