27/5/08

Αποτίμηση της εκδήλωσης μας στην πλατεία Δαφνίου

Με την παρουσία περίπου 60 πολιτών και μελών των Εξωραϊστικών συλλόγων Δαφνίου, Αφαίας, Άνω Δάσους (μόνο ο σύλλογος Κουνελίων αρνήθηκε να παρευρεθεί) , του Οικόπολις, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων "Πολίτες σε Δράση" και "Πρώτα το Χαϊδάρι", και εκπροσώπων ομάδων εκτός Χαϊδαρίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της 25ης Μαΐου στην πλατεία Δαφνίου.
Το θέμα που συζητήθηκε κυρίως ήταν η πυρασφάλεια της περιοχής μας και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ακούστηκαν οι γνώμες αρκετών πολιτών, έγιναν προσπάθειες συντονισμού για το άκρως επίκαιρο αυτό θέμα, με αποτέλεσμα την παμψηφεί υιοθέτηση της πρότασης κατοίκου της Αφαίας για κατάθεση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαΐου, το οποίο απαιτούσε τις υπογραφές τουλάχιστον 25 πολιτών. Τελικά μαζεύτηκαν 45. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που υπογράφτηκε.

ΠΡΟΣ: Κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου

Κυρία Πρόεδρε,

οι παρακάτω υπογεγραμμένοι κάτοικοι Χαϊδαρίου ζητάμε στο πλαίσιο του ΔΚΚ να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως 'ΕΠΕΙΓΟΝ' και εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της 'ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ' με το εξής θεματολόγιο-ερωτηματολόγιο:

α) Ποιο είναι το σχέδιο πυρασφάλειας του Δήμου για την επικείμενη θερινή περίοδο;

β) Ποιες είναι οι διαδοχικές απαιτούμενες ενέργειες από τους εθελοντές (μεμονωμένες ή συλλογικότητες) κατά την πρόληψη αλλά και την καταστολή δασικής πυρκαγιάς και πώς αυτές εντάσσονται στο σχέδιο του Δήμου;

γ) Πώς θα επιτυγχάνεται ο συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντών για την πυρασφάλεια και πυρόσβεση;

δ) Πώς και εάν θα δρομολογηθεί εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα πυρόσβεσης;

ε) Εάν έχει προβλεφθεί κατανομή εδαφικών τομέων δράσης για πρόβλεψη και καταστολή και τι διαθέσιμα μέσα έχει ο Δήμος να διαθέσει και μέσω ποιας διαδικασίας;

(Ακολουθούν 45 υπογραφές.)

Οι πολίτες που παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να δράσουμε και να συντονιστούμε από κοινού σε διάφορα θέματα που απασχολούν το περιβάλλον της περιοχής μας. Αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα του καλέσματος της Διαρκούς Κίνησης και αυτός ήταν και ο στόχος μας.