12/12/07

Τα «μεγάλα έργα» της περιοχή μας

- κάντε κλικ στην εικόνα-



Δασική έκταση μόνον στα... χαρτιά είναι το Ποικίλο όρος: από τα 28.000 στρέμματα της έκτασής του, τα 20.000 είτε διεκδικούνται από ιδρύματα της Εκκλησίας και οικοδομικούς συνεταιρισμούς είτε χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές εγκαταστάσεις και λατομεία... (βλέπε ΤΑ ΝΕΑ)

Για να δοθεί η έγκριση για τις νεροτσουλήθρες προηγήθηκε ένα γαϊτανάκι αδράνειας-χαλαρότητας των συναρμόδιων υπηρεσιών. Σαν να μην έφτανε αυτό το βουνό «σφάζεται» προκειμένου να περάσει η σιδηροδρομική γραμμή που θα έρχεται από το λιμάνι του Ικονίου...(βλέπε Ελευθεροτυπία)

Ιδιωτικοποιείται, με τη γνωστή μέθοδο της παραχώρησης, παραλιακή έκταση του ελληνικού δημοσίου δίπλα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έκτασης 114 στρεμμάτων και προβλήτα 370 μέτρων (εφημερίδα της κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 1262, 23-7-07). Αν τα σχέδια υλοποιηθούν, θα μιλάμε για τη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού στην Αττική, το οποίο θα είναι ιδιωτικό και θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στα υπόλοιπα. Η συγκεκριμένη έκταση επιδιώκεται να παραχωρηθεί και κυρίως να επιτραπεί η εκμετάλλευση από την ιδιωτική εταιρεία «Ανώνυμη Εταιρεία Συνδυασμένων Μεταφορών και Αποθηκεύσεων» (ΑΕΣΜΕ) και μάλιστα μέσω του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ)...(βλέπε ΕΘΝΟΣ)