11/8/08

Για βραδινό... ντους στο Δαφνί

Είτε γιατί είστε κάτοικοι της γύρω περιοχής είτε γιατί ειδικά τώρα το καλοκαίρι σας φέρνει ο δρόμος από τη λεωφόρο Καβάλας προκειμένου να αποδράσετε προς την Πελοπόννησο, σίγουρα έχετε δει το καταπράσινο παρτέρι κατά μήκος της, μπροστά από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Δαφνίου. Αυτό που πιθανότατα δεν γνωρίζετε, αν δεν έχει τύχει να περπατήσετε εκεί, είναι πως προσφέρει δωρεάν δροσερά ντους.

Ο λόγος; Βλέπετε, τα μπεκ που έχουν στηθεί για να ποτίζουν το παρτέρι αυτό, μόνο το παρτέρι δεν στοχεύουν. Εκτός λοιπόν του ότι ποτίζουν ατελείωτες ώρες μεσημέρι - βράδυ, ποτίζουν κυρίως το πλακόστρωτο δρομάκι ενδιαμέσως των παρτεριών -σπαταλώντας άσκοπα νερό και καταβρέχοντας όποιον ανέμελο πεζό θελήσει να το περπατήσει.

Τα νερά φτάνουν συνήθως μέχρι τη λεωφόρο, ενώ για να συμπληρωθεί το ειδυλλιακό αυτό σκηνικό, ενίοτε μαζεύονται και σωροί από σακούλες σκουπιδιών στις γωνιές, που καθυστερούν χαρακτηριστικά να μαζευτούν. Α! Και για να μην το ξεχάσουμε. Μέσα σε όλα αυτά, προσπαθώντας να αποφύγετε το κατάβρεγμα, προσέξτε μην πέσετε σε καμιά... μαύρη τρύπα -πιο συγκεκριμένα ανοιχτό φρεάτιο- γιατί κι από αυτά διαθέτει το κατάστημα.

Κάντε κλικ στον τίτλο ηια να διαβάσετε το άρθο στο ΟΙΚΟ της Καθημερινής