6/7/14

ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ! ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


Ήταν αναμενόμενο να γίνει..  Για να «ενισχυθεί» η  υπόθεση  της μονάδας βιοξήρανσης  και του νέου ΕΜΑΚ στην Φυλή,  θα έπρεπε να υποδειχτεί και μία  μονάδα καύσης  που θα βρίσκεται εντός,  ή πολύ κοντά στην εγκατάσταση της Φυλής  και που θα καίγονται εκεί  τα δευτερογενή καύσιμα SRF που θα παράγονται από τις μονάδες. 
Έτσι η απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ένα μήνα(23/6/14)  μετά τις περιφερειακές εκλογές (και αφού ο νυν περιφερειάρχης έχασε τις εκλογές), αποφάσισε να μετατρέψει τους καυστήρες της μονάδας καύσης των  επικινδύνων υγειονομικών αποβλήτων που υπάρχει σήμερα,  ούτως ώστε να μπορούν να καίνε και δευτερογενή καύσιμα. 
Δηλαδή θέλουν να κατασκευάσουν τις δυο νέες ΜΕΑ  (μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων) , δηλαδή  ένα δεύτερο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης 400.000 τόνων και μιας μονάδας βιοξήρανσης 700.000 τόνων τον χρόνο και τα παραγόμενα υλικά από αυτές τις μονάδες (πλαστικό και χαρτί) να τα καίνε στην σημερινή μονάδα καύσης νοσοκομειακών αποβλήτων.  
Αυτοί που για λόγους ευθιξίας είπαν πως τάχα θα παραιτηθούν αμέσως μετά τις εκλογές  από την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ,  προσπαθούν με τις αποφάσεις τους  ακόμα και μετά τις εκλογές  να δημιουργήσουν  τετελεσμένα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των σκουπιδοεργολάβων που θέλουν να κατασκευάσουν και να εκμεταλλευτούν τις νέες ΜΕΑ. 
Παίρνουν αποφάσεις για τις νέες ΜΕΑ  γνωρίζοντας την πλήρη αντίθεση της νέας ηγεσίας της περιφέρειας Αττικής για την κατασκευή και λειτουργία των μονάδων αυτών. 
Θέλουν πριν φύγουν από την διοίκηση της περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ , να προχωρήσουν όσο μπορούν πιο πολύ ,  την δουλειά με τις μονάδες. 
Θέλουν να βάλουν την καύση των σκουπιδιών από το  παράθυρο,  χωρίς να λένε πως θα φτιάξουν μονάδα καύσης , αλλά μετατρέποντας την υπάρχουσα μονάδα καύσης των νοσοκομειακών. 
Για να το πετύχουν αυτό  αμόλησαν και  τα διάφορα παπαγαλάκια να επαναλαμβάνουν τα γνωστά επιχειρήματα για τους κουτόφραγκους που  καίνε τα σκουπίδια δίπλα στα σπίτια τους κλπ. 
Βέβαια τα σπίτια αυτών που τα  λένε αυτά,  εντελώς συμπτωματικά είναι  στα βόρεια προάστια της Αθήνας ή  στα Νότια προάστια . Κάθε άλλο δηλαδή από δίπλα στην Φυλή. 
Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των σκουπιδοεργολάβων δεν διστάζουν ακόμα και να καταδικάσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες  της δυτικής Αθήνας να ζουν όλη τους την ζωή στην υποβάθμιση και στην μόλυνση. 
Τα συμφέροντα να πηγαίνουν  καλά και οι άνθρωποι ας ψοφάνε σαν τα σκυλιά από τις αρρώστιες που προκαλεί η μόλυνση των μονάδων επεξεργασίας και καύσης των σκουπιδιών. 
Είναι εντελώς αδίστακτοι! Στο όνομα του κέρδους  καταστρέφουν την ζωή και την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων της δυτικής Αθήνας. 
Αδιαφορούν αν η ζωή χιλιάδων  ανθρώπων υποβαθμίζεται , αν το μέλλον τους υποθηκεύεται,  αν η υγεία τους καταστρέφεται. 
Τους έπιασε τάχα ο πόνος μην πνιγεί η Αττική στο σκουπίδι αν δεν γίνουν οι μονάδες των σκουπιδοεργολάβων. 
Είναι υποκριτές. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη και τίποτα άλλο. 
Αυτοί που έχουν πνίξει στο σκουπίδι και την μόλυνση εκατοντάδες  χιλιάδες ανθρώπους , τώρα παριστάνουν πως ανησυχούν πως θα  πνιγεί η Αττική στο σκουπίδι αν δεν γίνουν οι μονάδες . 
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.. 
Στις πρόσφατες εκλογές η πρότασή για τα σκουπίδια  τους ηττήθηκε. Ο Περιφερειάρχης  τους ηττήθηκε. Οι εκλεκτοί τους δήμαρχοι ηττήθηκαν.. Δεν μπορούν να τους σώσουν κάτι γραφικά παπαγαλάκια  που κρύβονται πίσω από τις συνδικαλιστικές ταμπέλες της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ για να αναμασούν τα περί κουτόφραγκων. 
Οι  κάτοικοι της δυτικής Αθήνας  δεν θα τους  επιτρέψουν να παίξουν άλλο με την υγεία και την αξιοπρέπεια τους. 
Η απάντηση τους θα είναι δυναμική και ξεκάθαρη . 
Το πάρτι τελείωσε.. 
Η δυτική Αττική θα αλλάξει πρόσωπό . Η ΟΕΔΑ Φυλής  θα κλείσει οριστικά. Τα σχέδια των σκουπιδοεργολάβων και των παρατρεχάμενων τους,  θα μείνουν στα χαρτιά. 

                                                                                           Θωμάς Μπιζάς  μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.