21/6/13

ΕΛΠΕ: χιλιάδες κυβ. μέτρα καυσαέρια στον αέρα μας!


 Από την ECOELEUSIS
Σοβαρότατο ρυπαντικό επεισόδιο από το  διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα εκδηλώθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου. Από τις 7.30 το πρωί έως και τις απογευματινές ώρες, με ασταμάτητο ρυθμό, η κεντρική καμινάδα των ατμολεβήτων, καθώς και οι άλλες σημειακές πηγές εκπομπών του «υπερσύγχρονου» διυλιστηρίου …επιχορήγησαν την ατμόσφαιρα του Θριασίου με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα καυσαερίων. 



Νέο ατύχημα, ίσως το πιο σοβαρό από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, έλαβε χώρα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Ταυτόχρονα, οι συνεχείς «πτώσεις» αλλά και οι αποτυχημένες προσπάθειες «επανεκκίνησης» της στρατηγικού χαρακτήρα μονάδας No 32, γνωστής κι ως Flexicoker, απελευθέρωσαν πάλι χιλιάδες κυβ. μέτρα καυσαέρια στον αέρα μας.
 Το site www.902.gr μετέδωσε:
«Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. Όπως σημείωσε συνάδελφός του, ο 27χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στις νέες μονάδες της Ελευσίνας, όταν μέσα από μια βάνα βγήκε με πίεση πίσσα  και τον περιέλουσε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Παρότι φορούσε προσωπίδες και γάντια, αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να τον προστατεύσουν.